Головна / новини / змагання / ЮЧС Пловдив 2023: Українські рапіристки третій рік поспіль у вісімці найсильніших команд світу!
ЮЧС Пловдив 2023: Українські рапіристки третій рік поспіль у вісімці найсильніших команд світу!

Сьогодні, 6 квітня, командним турніром в юніорській категорії завершилася програма змагань у рапірі на світовій першості, що проходить у Болгарії. Посівши сьоме місце, третій рік поспіль увійшли до вісімки найсильніших команд світу представниці України.

Наш картет, сіяний під шостим номером, у складі Крістіни Петрової, Ольги Сопіт, Анастасії Єрофеєнко та Анни Твардовської не залишив шансів першим двом суперникам – Сербії (45:24) та Бразилії (45:29), після чого у поєдинку за вхід у четвірку зустрівся з представницями Польщі. Бронзові призерки нещодавнього чемпіонату Європи у Таллінні заволоділи ініціативою після першої серії боїв (2:10) і переваги вже не віддали, попри відчайдушні спроби українок відігратися, зокрема Ольги Сопіт, яка виграла останній дев’ятий бій з рахунком 16:5.  Але перемога залишилася за Польщею (41:45).

У першому поєдинку нижньої частини сітки проти британок роль палички-рятівниці взяла на себе Крістіна Петрова. Чинна віцечемпіонка Європи серед юніорок в особистій першості, прийняла естафету з рахунком 9:13, а передала з 17:13. Проте бронзова призерка минулорічної світової першості та цьогорічної європейської в особистому заліку Кароліна Статчбері і Ко не дозволили розвинути успіх підопічним Олексія Бризгалова. (39:45).

Як і з британками, у наступному протистоянні проти румунок теж усе вирішилося в останньому дев’ятому бою, який розпочинався за рівних цифр на табло. І це при  тому, що по ходу зустрічі наші рапіристки програвали десять уколів. Проте цього разу Ользі Сопіт, яка виграла свій другий бій 10:3, вдалося завершити поєдинок на користь України (45:40).

Наша чоловіча четвірка (Єлизар Дирда, Олег Кокоровець, Євген Лазаренко та Ярослав Муругін) поступилася у першому поєдинку олімпійки, тобто в 1/16, майбутнім бронзовим призерам японцям (23:45) і завершила змагання на 20-му місці.

Завтра, 7 квітня, у боротьбу за нагороди світової першості вступають представники фехтування на шпагах. Вони змагатимуться в особистому турнірі в юніорській віковій категорії.

Рапіра, юніорки (командні)Рапіра юніори (командні)
1. США
2. Італія
3. Китай
1. США
2. Італія
3. Японія
…7. Україна (Крістіна Петрова, Ольга Сопіт, Анна Твардовська, Анастасія Єрофеєнко)…20. Україна (Єлизар Дирда, Олег Кокоровець, Євген Лазаренко, Ярослав Муругін)