Головна / новини / змагання / КЧС Пловдив 2023: Асташов – у Топ-16, Черкашин, Степовик і Борисова – в одному уколі від неї!
КЧС Пловдив 2023: Асташов – у Топ-16, Черкашин, Степовик і Борисова – в одному уколі від неї!

Сьогодні, 5 квітня, рапіристи та рапіристки розіграли особисті нагороди кадетського чемпіонату світу у болгарському Пловдиві. Найкращим результатом для України стало 15-те місце 16-річного Микити Асташова з Миколаєва.

Асташов, поступившись лише двом суперникам з шести на груповій стадії (одним з них був майбутній чемпіон світу китаєць Гуо Іфань), отримав при посіві номер 47. Одним рядком вище з таким же показником розташувався бронзовий призер кадетського чемпіонату Європи Андрій Черкашин, який у підсумку зупинився в одному уколі від Топ-16, програвши Ейтану Лембергеру з Ізраіля (14:15).

Асташов пішов далі. Вигравши перші три поєдинки у турі прямого вибування в ізраїльського рапіриста Евятара Корена (15:12), Германа Ортіна з Іспанії (15:11) та японця Такафумі Кійохари (15:9), підопічний Лариси Павленко та Маргарити Сопінської у драматичній боротьбі за вхід у вісімку поступився мексиканцю Максімо Азуела (13:15).

Найкращий результат серед наших дівчат показали Мілана Степовик та Аглая Борисова, якій увійшли до Топ-32. Відзначимо, що обидві в 1/16 програли одним уколом 14:15: Степовик – майбутній бронзовій призерці Вон Шунь Ят з Гонконгу, Борисова – Софії Актаєвій з Казахстану.

Завтра, 6 квітня, командні нагороди чемпіонату світу у юніорській категорії розіграють рапіристи та рапіристки.

Рапіра, кадети (особисті)Рапіра, кадетки (особисті)
1. Гуо Ифань (Китай)
2. Чхве Хьок Чжун (Корея)
3. Абелрахман Толба (Єгипет)
3. Маттіа Рубін (Угорщина)
1. Амелі Тсанг (Велика Британія)
2. Грета Колліні (Італія)
3. Емілі Чжін (США)
3. Вон Шунь Ят (Гонконг)
…15. Микита Асташов (Україна)
…31. Андрій Черкашин (Україна)
…58. Артем Коржовой (Україна)
…21. Мілана Степовик (Україна)
…32. Аглая Борисова (Україна)
…75. Валентина Дерменжи (Україна)