Головна / новини / змагання / ВЗН Київ 2023: Андрій Ягодка – найсильніший шабліст України!
ВЗН Київ 2023: Андрій Ягодка – найсильніший шабліст України!

Сьогодні, 12 березня, шаблісти розіграли нагороди Всеукраїнського турніру найсильніших. За підсумками змагань, що прийняв на своїх доріжках із дотриманням усіх вимог безпеки столичний спорткомплекс ЦСК ЗСУ, першу п’ятірку  склали представники різних міст України! Чемпіоном став одесит Андрій Ягодка, срібним призером – Богдан Платонов з Черкас, бронзу виборов киянин Олексій Стаценко, четверте і п’яте місця посіли відповідно Юрій Цап з Миколаєва та ужгородець Василь Гумен.

12 березня 2023 року. Київ. Богдан Платонов, Андрій Ягодка, Олексій Стаценко / Фото НФФУ

Ягодка з першого кроку дав зрозуміти, що налаштований переможно. Вигравши усі шість боїв у групі, підопічний Олександра Васютіна та Олександра Красовського очолив посів олімпійки, де впевнено переміг перших трьох суперників: Ігоря Маркуніна (15:10), Романа Красновида (15:6) та Олексія Стаценка (15:6), а у фіналі виявився сильнішим за Богдана Платонова (15:11).

Відзначимо, що майбутній срібний призер перед тим у видовищному та напруженому півфіналі змусив скласти зброю чинного чемпіона України Юрія Цапа (15:14).

Один удар вирішив і долю поєдинку за бронзу. Олексій Стаценко, якому в 1/4 вдалося вибити з боротьби за нагороди чемпіона світу серед кадетів та Європи серед юніорів Василя Гумена (15:10) виявився сильнішим за Цапа (15:14).

Наостанок відзначимо, що у змаганнях взяли участь 28 спортсменів з Києва, Одеси, Черкас, Миколаєва, Ужгорода, Нетішина та Вишневого.

Шабля, чоловіки (особисті)
1.Андрій Ягодка (ЗСУ, Одеса)
2. Богдан Платонов (ЗСУ, Черкаси)
3. Олексій Стаценко (ЗСУ, Київ)
4. Юрій Цап (ЗСУ, Миколаїв)