Головна / новини / змагання / ДЛ Ужгород-2023: Юні українські мушкетери змагаються за нагороди турніру «Горець»
ДЛ Ужгород-2023: Юні українські мушкетери змагаються за нагороди турніру «Горець»

Сьогодні, 11 березня, в Ужгороді розпочався Закарпатський етап Всеукраїнської «Дитячої ліги Миронюка» – турнір з фехтування на шпагах серед юнаків та дівчат «Горець». Змагання проходять із дотриманням усіх вимог безпеки, передбачених у зв’язку із воєнним станом в Україні.

11 березня 2023 року. Ужгород / Фото Федерація Фехтування Закарпаття / Transcarpathian FENCING Federation

Відзначимо, що на доріжках спорткомплексу «Динамо» зібралися майже дві сотні юних фехтувальників з Ужгорода, Дніпра, Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Львова, Броварів, Запоріжжя та Харкова. Учасників привітав міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, подякувавши їм за жагу до спорту, популяризацію фехтування та приклад здорового способу життя, а їхнім тренерам і батькам – за сприяння у розвитку молодого покоління.

У перший день юнаки та дівчата розіграли нагороди у двох вікових категоріях: 2010-2011 р.н. та 2012-2013 р.н. Обидві категорії серед дівчат виграла представниця київської школи “Ля Флєш” Уляна Таран. Срібну медаль серед спортсменок 2010-2011 р.н. отримала Тетяна Трофименко («Динамівець», Київ), а бронзу розділили львів’янка Поліна Залужна (ДЮСШ «Дем’янюка») та Єлізавета Манштейн («Динамівець», Київ).

Другою у категорії 2012-2013 р.н. стала ужгородка Аріна Голіш (ОК ДЮСШ «Динамо»), на третю сходинку зійшли Анна Бабіна (ДЮСШ Бровари) та Марія Бондар («Альтер-Его» Хмельницький).

Ужгородець Михайло Мацур (ДЮСШ №1) зробив собі подарунок до дня народження та виграв чемпіонський кубок у категорії юнаків 2010-2011 р.н. Срібло тут отримав ще один господар доріжки Ян Колесник (ДЮСШ №1). Третє місце розділили Костянтин Попов (Львів, ЛАФ «Атлет») та Кирил Чешенко (Ужгород, ДЮСШ №1).

Переможцем у категорії 2012-2013 р.н. став киянин Михайло Махотенко («Ля Флєш»), срібло – у Єгора Вауліна (Львів, ЛАФ «Атлет»), а бронзу розділили Юрій Милявський (Львів, ЛАФ «Атлет») та Богдан Опрісник (Івано-Франківськ, ІФОДЮСШ).

Вітаємо наших юних медалістів та їх тренерів з нагородами, а решту учасників – з дорогоцінним змагальним досвідом, які вони сьогодні отримали. Дякуємо усім організаторам змагань, і зокрема Закарпатській обласній федерації фехтування в особі її президента Михайла Пантьо.

За інформацією Закарпатської обласної федерації фехтування