Головна / новини / змагання / КЧЄ Таллінн 2023: Команда шпажистів у п’ятірці найсильніших!
КЧЄ Таллінн 2023: Команда шпажистів у п’ятірці найсильніших!

Сьогодні, 23 лютого, були розіграні перші командні нагороди чемпіонату Європи серед кадетів, що проходить в естонському Таллінні.

З трьох українських команд найкращий результат показали шпажисти Максим Перчук, Максим Гула, Денис Лаврентьєв і Кирило Лепканич. Підопічні Євгена Тимо стартували з перемоги в 1/8 над Іспанією (45:24). Поступившись далі у напруженому протистоянні майбутнім бронзовим призерам британцям (39:45), в нижній частині сітки українці виграли два поєдинки: програючи сім уколів на початку, у Франції (45:42), а також в Ізраїля (45:43) і у підсумку замкнули Топ-5.

Велика Британія стала на шляху і наших рапіристок. Мілана Степовик, Аглая Борисова, Світлана Бризгалова і Кіра Пронь, поступившись в 1/8  суперницям з Туманного Альбіону (28:45), далі перемоги Молдову (45:28), Туреччину (45:43) і зуміли відіграти «-5» по ходу поєдинку з Румунією (45:40). Тож у підсумку вийшло дев’яте місце.

На десятій позиції у підсумковому проколі командних змагань розташувалися українські шаблістки Вікторія Коротченко, Марія Родічева,  Анна Суворова та Володимира Бабенко. Відзначимо, що наші дівчата зупинились всього в одному ударі від чвертьфіналу (44:45), хоча програвали своїм суперницям польським фехтувальницям по ходу боя «-5».

Далі українки взяли гору над Іспанією (45:36) і Туреччиною (45:41), у поєдинку з якою наш фінішер Вікторія Коротченко виграла заключний дев’ятий бій з рахунком 7:1. І знову на шляху української команди стала Велика Британія, представниці якої виявилися вправнішими у зустрічі за дев’яте місце (42:45).

Шпага, кадети (командні)Рапіра, кадетки (командні)Шабля, кадетки (особисті)
1. Угорщина
2. Італія
3. Велика Британія
1. Італія
2. Польща
3. Угорщина
1. Румунія
2. Угорщина
3. Італія
…5. Україна (Максим Гула, Денис Лаврентьєв, Кирило Лепканич, Максим Перчук)…9. Україна (Аглая Борисова, Світлана Бризгалова, Кіра Пронь, Мілана Степовик)…10. Володимира Бабенко, Вікторія Коротченко, Марія Родічева, Анна Суворова)