Головна / новини / змагання / КЧЄ Таллінн 2023: Коротченко за крок від п’єдесталу, Перчук поступається майбутньому чемпіону!
КЧЄ Таллінн 2023: Коротченко за крок від п’єдесталу, Перчук поступається майбутньому чемпіону!

Сьогодні, 21 лютого, у столиці Естонії стартував кадетський чемпіонат Європи. У перший день турніру особисті нагороди розіграли шпажисти, рапіристки та шаблістки. Найкращий результат для України показала 15-річна Вікторія Коротченко з Миколаєва, яка увійшла у змаганнях з фехтування на шаблях до Топ-5.

Учениця Артема Скорохода та Юрія Марченка виграла п’ять з шести боїв у групі й під шостим номером стартувала в олімпійці, де взяла гору ще у двох поєдинках – дуже впевнено над Майєю Маркс з Німеччини (15:6) та у більш напруженій боротьбі над італійкою Гайєю Каролою Карафа (15:10).

За вихід у четвірку Вікторія зустрілася з другим номером кадетського рейтингу EFC і єдиною суперницею, яку їй не вдалося здолати у «пулі» Амалією Коваліу. Від самого початку опинившись у ролі наздоганяючої наша спортсменка не знітилася і зуміла перевернути рахунок з 1:4 на 5:4. Перерва розпочалася за мінімальної переваги представниці Румунії – 7:8. Проте після повернення на доріжку, останній вдалося заволодіти ініціативою і оформити вихід у півфінал – 10:15.

Одразу троє українців пробилися у змаганнях шпажистів до Топ-32. Найближче до виходу у наступний раунд був Максим Перчук. 16-річний киянин, який подолав груповий етап без поразок і був сіяний в олімпійці під четвертим номером, все ж не зумів підібрати ключик до Леонардо Кортіні з Італії (13:15), який згодом став чемпіоном Європи. Ще один учень Руслана Тимошенка Денис Лаврентьєв поступився в наступному поєдинку володарю бронзи етапу ЄКЦ у Кракові – Трістану Луміно з Великої Британії (9:15). Наймолодшій у нашій команді 14-річний львів’янин Максим Гула не зміг впоратися з Дженгісханом Онешем з Туреччини (8:15).

Серед українських рапіристок найдалі вдалося пройти Мілані Степовик. Відзначимо перемогу вихованки Олімпійського коледжу Піддубного у першому раунді олімпійки з перевагою в один укол над Зоі Вагстафф з Великої Британії (15:14). У Топ-16 нашу спортсменку не пустила майбутня фіналістка змагань Грета Колліні з Італії (9:15).

Завтра, 22 лютого, найсильніших в особистій першості на чемпіонаті Європи серед кадетів визначатимуть шпажистки, рапіристи та шаблісти.

Шабля, кадетки (особисті)Рапіра, кадетки (особисті)Шпага, кадети (особисті)
1. Емеше Домонкош (Угорщина)
2. Амалія Коваліу (Румунія)
3. Анастасія Фуся (Румунія)
3. Оурор Патріс (Франція)
1. Вітторія Пінна (Італія)
2. Грета Колліні (Італія)
3. Уляна-Думітріта Жосан (Молдова)
3. Анна Коллар (Угорщина)
1. Леонардо Кортіні (Італія)
2. Шимон Войчеховскі (Польща)
3. Пелле Домонкош (Угорщина)
3. Алон Сарід (Ізраїль)
…5. Вікторія Коротченко (Україна)
…42. Марія Родічева (Україна)
…50. Анна Суворова (Україна)
…60. Володимира Бабенко (Україна)
…24. Мілана Степовик  (Україна)
…54. Аглая Борисова  (Україна)
…57. Кіра Пронь  (Україна)
…62. Світлана Бризгалова  (Україна)
…19. Максим Перчук (Україна)
…21. Денис Лаврентьєв (Україна)
…23. Максим Гула (Україна)
…70. Кирило Лепканич (Україна)