Головна / новини / змагання / ЮКС 2023: Три українські команди у вісімці найсильніших!
ЮКС 2023: Три українські команди у вісімці найсильніших!

Сьогодні, 19 лютого, у рамках юніорських Кубків світу спортсмени розігрували командні нагороди. Рапіристи виступали в іспанському Сабаделі, шпажисти й шпажистки – відповідно у французькому Бове та сербському Врщаці.  

Найвище серед трьох українських команд, що змагалися у цей день, піднялися шпажистки. Юлія Мукоїд, Єва Мазур, Олександра Лазаренко та Ксенія Макарущенко у рівній боротьбі поступилися у поєдинку за вхід у четвірку господаркам доріжки представницям Франції (33:37). Після цього дівчата виграли наступні два поєдинки у Великої Британії (39:32) і Швеції (45:33) і у підсумку замкнули Топ-5!

На шостому місці завершили командні змагання у Вршаці наші шпажисти Андрій Гуменюк, Андрій Кузьма, Роман Самойлов та Владислав Назаревич. Українці стартували з перемоги в 1/8 над Киргизстаном (45:31), після чого у напруженому поєдинку поступилися Швеції на чолі зі срібним призером особистих змагань Крістофером Келлі (36:38). У нижній частині сітки українська четвірка перемогла Болгарію (41:39) і поступилася чехам (38:45).

Восьме місце у командних змаганнях рапіристів посіли у Сабаделі Євген Лазаренко, Ярослав Муругін та Кирило Христенко. Наше тріо перемогло у непростому протистоянні в 1/8 Гонконг. Відзначимо, вчорашнього чвертьфіналіста Лазаренка, якому вдалося виграти усі три свої бої. Спочатку підопічний Ольги Кольцової відіграв стартові «-4» (рахунок з 1:5 став 7:7), далі вивів команду вперед, перевернувши цифри на табло з 21:24 на 30:29, а потім у заключній дуелі, на яку він виходив за одного уколу перевагу (40:39), оформив перемогу для України (44:42).

На шляху українців до четвірки стали майбутні срібні призери французи (30:45). У нижній частині сітки наша команда поступилася Польщі (28:45) та Словаччині (26:45). Тож у підсумку вийшло восьме місце.

БовеВршацСабадель
Шпага, юніорки (командні)Шпага, юніори (командні)Рапіра, юніори (командні)
3. Швейцарія1. США
2. Франція
3. Швейцарія
1. Італія
2. Франція
3. Велика Британія
…5. Україна (Олександра Лазаренко, Ксенія Макарущенко, Єва Мазур, Юлія Мукоїд)…6. Україна (Андрій Гуменюк, Андрій Кузьма, Роман Самойлов, Владислав Назаревич)…8. Євген Лазаренко, Ярослав Муругін та Кирило Христенко