Головна / новини / змагання / КС Ташкент 2023:  Українські шаблістки у напруженій боротьбі поступаються бронзовим медалісткам змагань
КС Ташкент 2023:  Українські шаблістки у напруженій боротьбі поступаються бронзовим медалісткам змагань

Cьогодні, 12 січня, на Кубку світу з фехтування на шаблях серед жінок, що проходить у столиці Узбекистану,  відбулися командні змагання.

Наша четвірка у складі Ольги Харлан, Юлії Бакастової, Аліни Комащук та Олени Кравацької розпочала виступи перемогою в 1/16 над Туреччиною (45:32). В 1/8 українські шаблістки зустрілися з другим номером світового рейтингу Кореєю. Ольга Харлан, здавалося, задала переможний тон – 5:1. Але вигравши початок поєдинку 15:9, наші шаблістки все ж не зуміли втримати перевагу і до останнього бою підійшли вже з «-8» (32:40). Харлан виграла свою мінідуель 11:5, але для загальної перемоги цього виявилося недостатньо. 43:45 – далі пройшли і у підсумку вибороли бронзу представниці Кореї.

Українська команда ж у нижній частині сітки, давши своєму лідеру відпочити, поступилася у рівній боротьбі Німеччині (43:45), перемогла Гонконг (45:36) і вже разом з Харлан змусила скласти зброю бронзових медалісток останньої світової першості японок  (45:42).

У підсумку наша четвірка завершила змагання на 13-му місці.

Шабля, жінки (командні)
1. Болгарія
2. Азербайджан
3. Корея
…13. Україна (Ольга Харлан, Юлія Бакастова, Аліна Комащук, Олена Кравацька)