Головна / новини / змагання / КС Ташкент 2023:  Харлан і Бакастова зупиняються за крок від вісімки найсильніших
КС Ташкент 2023:  Харлан і Бакастова зупиняються за крок від вісімки найсильніших

Сьогодні, 11 лютого, шаблістки розігрують особисті нагороди Кубка світу у столиці Узбекистану. Найкращий результат для збірної України у перший медальний день змагань на доріжках спорткомплексу «Юнусабад» показали Ольга Халан та Юлія Бакастова, які дійши до 1/8.

Лідер нашої команди Ольга Харлан, яка завдяки бронзі на Гран-прі Туніса повернулася до Топ-16 світового рейтингу FIE, стартувала одразу з основної сітки, де в першому поєдинку у напруженій кінцівці вистояла у протистоянні з чинною чемпіонкою світу серед кадетів та юніорів американкою Магдою Скарбонкєвіч (15:13).

В 1/16 наша олімпійська чемпіонка зустрілася з віцечемпіонкою Олімпіади-2020 в команді, багаторазовою медалісткою чемпіонатів світу та Європи Сесілією Бердер. Поступаючись 12:14, провідна українська шаблістка все ж зуміла вирвати перемоги у досвідченої представниці Франції. Проте у наступному турі з її молодшою співвітчизницею Сарою Бальцер впоратися не змогла. У напруженій зустрічі, друга трихвилинка якої починалася за переваги суперниці 7:9, Харлан зуміла не просто відновити статус-кво, а навіть вийти вперед 11:9, але кінцівка залишилася за французькою шаблісткою (13:15), яка, відзначимо йде шостою у світовому рейтингу FIE.

Друга наша представниця в основній сітці Юлія Бакастова, яка напередодні виграла п’ять з шести боїв у групі і ще один у попередньому турі прямого вибування, вийшла переможницею з однаковим рахунком 15:12 із перших двох непростих поєдинків проти італійки Джулії Арпіно та Малгожати Козачук з Польщі. Але далі на її шляху стала бронзова медалістка чемпіонату світу-2019 Теодора Гунтура з Греції (9:15).

Ще одна українська шаблістка, яка зуміла подолати попередній етап змагань і пробитися у таблицю 64, Аліна Комащук, сьогодні склала зброю у першому поєдинку з господаркою доріжки Зайнаб Дайібековою (10:15). Нагадаємо, що для нашої віцечемпіонки Ріо-2016 у команді це був лише другий старт після травми та тривалої паузи у змагальній практиці.

Завтра, 12 лютого, на українських шаблісток чекають командні змагання на Кубку світу в Ташкенті.

Шабля, жінки (особисті)
1. Деспіна Георгіаду (Греція)
2. Теодора Гунтура (Греція)
3. Місакі Емура (Японія)
3. Єлізабет Тартаковскі (США)
…10. Ольга Харлан (Україна)
…15. Юлія Бакастова (Україна)
…50. Аліна Комащук (Україна)
…103. Олена Кравацька (Україна)
…111. Валерія Гнідашева (Україна)