Головна / новини / змагання / ЮКС Єна 2023: Петрова і Сопіт поступаються майбутнім медалісткам
ЮКС Єна 2023: Петрова і Сопіт поступаються майбутнім медалісткам

Понад 130 учасниць з 18 країн зібрав Кубок світу з фехтування на рапірах серед юніорок, який стартував сьогодні, 4 лютого, у німецькому місті Єна. Україну на цих змаганнях представляли шість спортсменок, найкращий результат серед яких показала, дійшовши до 1/8 фіналу, Крістіна Петрова (тренери – Максим Петрова, Олексій Бризгалов).

17-річна рапіристка впевнено розпочала турнір, вигравши п’ять з шести боїв у своїй групі, як, до речі, і ще дві представниці України. На шляху Ольги Сопіт стала в 1/16 майбутня бронзова медалістка змагань Матільде Кальванезе з Італії (12:15). Вікторія Горпенченко зупинилася в одному уколі від Топ-32, поступившись британці Ізабеллі Джонсон (14:15).

Петрова досить легко здолала перших двох суперниць в олімпійці – Анну Боннет з Данії (15:6) і Наташу Кущ з Польщі (15:4), а далі змусила скласти зброю багаторазову медалістку етапів ЄКЦ американку Емілі Чжин (15:11). Не вдалося українці впоратися у поєдинку за вхід у вісімку з італійкою Карлоттою Феррарі (6:15), яка згодом виграла турнір у Єні.

Рапіра, юніорки (особисті)
1. Карлотта Феррарі (Італія)
2. Грета Колліні (Італія)
3. Матільде Кальванезе (Італія)
3. Ріан Леслі (США)
…14. Крістіна Петрова (Україна)
…24. Ольга Сопіт (Україна)
…37. Вікторія Горпенченко (Україна)
…82. Анна Твардовська (Україна)
…88. Ольга Калкутіна (Україна)
…92. Світлана Сопіт (Україна)