Головна / новини / змагання / ЮКС Стамбул 2023: Юлія Мукоїд найкраща серед українських шпажисток у перший день змагань в Туреччині
ЮКС Стамбул 2023: Юлія Мукоїд найкраща серед українських шпажисток у перший день змагань в Туреччині

Понад 190 учасниць з 31 країни зібрав Кубок світу з фехтування на шпагах серед юніорок, який стартував сьогодні, 4 лютого, у турецькому Стамбулі. Найкращий результат серед представниць України і найвищий для себе на змаганнях такого рангу показала Юлія Мукоїд, яка увійшла до Топ-16.

19-річна киянка, попри не надто впевнений початок (три перемоги/ три поразки на груповій стадії), успішно стартувала в олімпійці з перемоги в 1/64 над Андріною Лусті зі Швейцарії (15:12), а далі здолала ще двох суперниць  – француженку Гаранс Пальпакер (15:9) та шведку Лоіз Ульшарн (15:13).

Зупинити підопічну Валерія Жарського та Олександра Гаріна змогла лише майбутня бронзова медалістка турніру  італійка Бенедетта Мандріньяні в 1/8 – 10:15.

Нагадаємо, що з перших днів війни Юлія Мукоїд разом з мамою займалися волонтерською діяльністю, готували їжу у польовій кухні для наших захисників та цивільних, які потребували допомоги.

Пишаємося нашими спортсменами, які не лише на спортивному фронті роблять усе, що в їх силах і наближають перемогу України.

Шпага, юніорки (особисті)
1. Доріна Віммер (Угорщина)
2. Руєн Сяо (Канада)
3. Бенедетта Мадріньяні (Італія)
4. Осіан Франсійон (Франція)
…15. Юлія Мукоїд (Україна)
…34. Катерина Коротецька (Україна)
…44. Олександра Лазаренко (Україна)
…49. Ксенія Куштан (Україна)
…73. Олександра Романова (Україна)
…84. Поліна Кулешова (Україна)
…93. Катерина Ламза (Україна)
…113. Катерина Дзюбан (Україна)
…124. Софія Сіденко (Україна)
…144. Ксенія Макарущенко (Україна)