Головна / новини / змагання / КЧУ Київ 2022: Аглая Борисова та Андрій Черкашин здобувають особисте золото і приводять до перемоги свої команди!
КЧУ Київ 2022: Аглая Борисова та Андрій Черкашин здобувають особисте золото і приводять до перемоги свої команди!

22-23 грудня Київ приймав кадетський чемпіонат України з фехтування на рапірах. Попри надзвичайну важку ситуацію в країні й складнощі з електропостачанням, які в ці дні відчувають мешканці усіх регіонів, змагання зібрали практично всіх найсильніших юних представників цього виду зброї на доріжках столичного «Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного». Усе золото турніру, а розігрувалося чотири комплекти нагород, вибороли представники Києва.

Перемогу в особистих змаганнях святкували вихованці ДЮСШ «Армієць» Аглая Борисова та Андрій Черкашин.

Борисова, очоливши посів після групової стадії, провела ще чотири переможних поєдинки в олімпійці, зокрема фінальний, де взяла гору господаркою доріжки з ОКІП Міланою Степовик (9:7). Третє місце розділили киянка Світлана Бризгалова та Кіра Пронь з Миколаєва, які у своїх півфіналах поступилися відповідно Степовик та Борисовій з рахунком 5:15.

Черкашин також отримав перший номер за підсумками попереднього етапу, після чого записав до свого активу ще чотири перемоги у турі прямого вибування, зокрема у фіналі над миколаївським рапіристом Артемом Коржовим (15:7). Ще два земляки останнього зійшли на третю сходинку п’єдесталу – Микита Асташов і Максим Левицький, які в 1/2 програли відповідно Коржовому (12:15) та Черкашину (6:15).

Київсько-миколаївська дуель знайшла своє продовження наступного дня вже у командній першості. Фінальний поєдинок цих команд став справжньою окрасою турніру, шальки терезів декілька разів впродовж протистояння схилялися то в один бік, то в другий, але з рештою переможцями з цього поєдинку з рахунком 45:43 вийшли представники столиці: два Андрії – Черкашин та Сімонов, Іван Жигурський та Арсеній Романенко. Срібними призерами відтак стали миколаївці Микита Асташов, Артем Коржовой, Максим Левицький та Єгор Тимофійшин.

Бронза була розіграна у львівському дербі. З рахунком 45:30 своїх земляків перемогли і отримали нагороди Михайло Броневицький, Даніїл Матяш, Денис Олінський та Євген Сметана.

Серед дівчат чемпіонками в командній першості стали Аглая Борисова, Світлана Бризгалова, Мілана Степовик та Марія Награбова, які у фіналі впевнено перемогли Миколаїв (45:18), кольори якого захищали і відтак вибороли срібло Кіра Пронь, Олександра Чигрина, Поліна Чуприна та Даша Гусаренко.

Бронзовим медалістом турніру стала друга столична командна у складі Євгенії Лизак, Надії Цімболинець, Анни Щерби та Марії Кадун які у поєдинку за третє місце перемогли Київ-3 (45:29) .

Рапіра, кадети (особисті)Рапіра, кадетки (особисті)
1. Андрій Черкашин (Київ)
2. Артем Коржовой (Миколаїв)
3. Микита Асташов (Миколаїв)
3. Максим Левицький (Миколаїв)
1. Аглая Борисова (Київ)
2. Мілана Степовик (Київ)
3. Світлана Бризгалова (Київ)
3. Кіра Пронь (Миколаїв)
Рапіра, кадети (командні)Рапіра, кадетки (командні)
1. Київ (Андрій Черкашин, Андрій Сімонов, Іван Жигурський, Арсеній Романенко)
2. Миколаїв 1 (Микита Асташов, Артем Коржовой, Максим Левицький, Єгор Тимофійшин)
3. Львів 1 (Михайло Броневицький, Даніїл Матяш, Денис Олінський, Євген Сметана)
1. Київ 1 (Аглая Борисова, Світлана Бризгалова, Мілана Степовик, Марія Награбова)
2. Миколаїв 1 (Кіра Пронь, Олександра Чигрина, Поліна Чуприна та Даша Гусаренко)
3. Київ 2 (Євгенія Лизак, Надія Цімболинець, Анна Щерба, Марія Кадун)