Головна / новини / змагання / ЧУ Ужгород 2022: Золотий реванш Полозюк, впевнена перемога Києва та бронза для Закарпаття
ЧУ Ужгород 2022: Золотий реванш Полозюк, впевнена перемога Києва та бронза для Закарпаття

14-15 листопада в Ужгороді рапіристки визначили найсильніших у рамках чемпіонату України, який зібрав на доріжках місцевого спорткомплексу “Динамо” 38 учасниць з Києва, Миколаєва, Львова та Закарпаття. Чемпіонкою в особистій першості, обмінявши минулорічне срібло на золото, стала 20-річна вихованка миколаївської школи фехтування Аліна Полозюк. Решту місць на п’єдесталі забрали киянки, які наступного дня святкували впевнену перемогу в командних змаганнях. На найвищу сходинку зійшли Ольга Сопіт, Анна Тараненко та дві Катерини – Ченцова та Буденко.

Аліна Полозюк, вигравши шість з шести боїв у групі, очолила посів олімпійки, де записала на свій рахунок ще чотири перемоги, зокрема у півфіналі над Ольгою Сопіт (15:8), взявши таким чином у киянки реванш за поразку у фіналі чемпіонату України U-23, що відбувся в напередодні Ужгороді.

У головному поєдинку дня учениця Лариси Павленко та Маргарити Сопінської взяла гору над ще однією представницею столиці Дарією Миронюк (14:11). Відзначимо, що остання на шляху до фіналу, а саме в 1/4 з різницею у в один укол – 15:14 перемогла бронзову медалістку чемпіонату світу серед юніорок-2022 Катерину Буденко.

Третю сходинку з Сопіт розділила Анна Тараненко, яка у чвертьфіналі вибила з боротьби чинну чемпіонку України Катерину Ченцову (15:8), але в 1/2 поступилася Миронюк (7:15).

У командній першості Ольга Сопіт, Анна Тараненко та дві Катерини – Ченцова та Буденко почувалися більш ніж впевнено, в 1/2 перемогли Київ-3 (45:17), а у фіналі – Миколаїв-1 (37:26), честь якого разом з новоспеченою чемпіонкою України в індивідуальному заліку Полозюк захищали, і відтак вибороли срібло, Маріанна Сизарева, Анастасія Єрофєєнко та Крістіна Кулік.

Бронзовими призерками стали господарки доріжки Ангеліна Цимболинець, Крістіна Куришко, Аліна Рапінець, Анастасія Блохіна, які поступившись у півфіналі Миколаєву (24:45), у поєдинку за третє місце виявилися сильнішими за Київ-3 (44:29).

Рапіра, жінки (особисті)Рапіра, жінки (командні)
1. Аліна Полозюк (Миколаїв)
2. Дарія Миронюк (Київ)
3. Ольга Сопіт (Київ)
3. Анна Тараненко (Київ)
1. Київ 1 (Ольга Сопіт, Анна Тараненко, Катерина Ченцова, Катерина Буденко).
2. Миколаїв 1 (Аліна Полозюк, Маріанна Сизарева, Анастасія Єрофєєнко, Крістіна Кулік)
3. Закарпаття (Ангеліна Цимболинець, Крістіна Куришко, Аліна Рапінець, Анастасія Блохіна)