Головна / новини / змагання / ЮЧУ Київ 2022: Золотий хет-трик від Скорохода і Коротченко
ЮЧУ Київ 2022: Золотий хет-трик від Скорохода і Коротченко

Сьогодні, 5 листопада, особисті змагання юніорок та юніорів продовжили програму чемпіонату України з фехтування на шаблях, що триває на доріжках спортивного комплексу ЦСК ЗСУ у Києві. Вихованці миколаївської школи Даниїл Скороход та Вікторія Коротченко, які напередодні здобули по два золота – індивідуальне та командне в категорії кадетів, святкували перемоги й сьогодні. Нагадаємо, що обидвоє є підопічними Артема Скорохода та Віктора Явкуна.  

Даниїл Скороход виграв п’ять з шести боїв на попередній стадії, а потім ще п’ять в олімпійці. 15-річний миколаївець в 1/16 здолав Гліба Семенова (15:2), в 1/8 – Андрія Фещенка (15:9), в 1/4 – Олександра Григорука (15:11), в 1/2 – Дмитра Колобаєва (15:10), а у фіналі взяв реванш у Станіслава Закутнього за поразку в групі (15:8).  Черкащанин відтак отримав срібло.

А володарями бронзових нагород стали  вище згаданий нетішинець Колобаєв, а також В’ячеслав Дзюба з Миколаєва, який у своєму півфіналі поступився Закутньому (5:15)

Вікторія Коротченко розпочала змагання з п’яти перемог у шести боях в групі, отримавши при посіві третій номер.  Далі 15-річна представниця Миколаєва вийшла переможницею ще з чотирьох зустрічей у турі прямого вибування. В 1/8 Коротченко взяла гору над Анною Суворовою (15:5), в 1/4 змусила скласти зброю чинну віцечемпіонку України серед дорослих Олександру Бондар (15:8), в 1/2 – перемогла господарку доріжки Софію Шмалун (15:6). Фінал вийшов миколаївським і сильнішою в ньому знову ж таки виявилася Коротченко, яка залишила зі сріблом перший номер посіву Ольгу Ківало (15:7).

Третю сходинку п’єдесталу з вихованкою ДЮСШ “Армієць Шмалун розділила одеситка Валерія Моренець-Кубанська, яка у своєму півфіналі поступилася 7:15 Ківало.

Шабля, юніори (особисті)Шабля, юніорки (особисті)
1. Даниїл Скороход (Миколаїв)
2. Станіслав Закутній (Черкаси)
3. В’ячесла Дзюба (Миколаїв)
3. Дмитро Колобаєв (Нетішин)
1. Вікторія Коротченко (Миколаїв)
2. Ольга Ківало (Миколаїв)
3. Валерія Моренець-Кубанська (Одеса)
3. Софія Шмалун (Київ)