Головна / новини / змагання / КЧУ Хмельницький 2022: П’єдестал по-львівськи та перемога київських шпажистів
КЧУ Хмельницький 2022: П’єдестал по-львівськи та перемога київських шпажистів

Сьогодні, 4 листопада, у Хмельницькому представники фехтування на шпагах розіграли командні нагороди кадетського чемпіонату України. Серед юнаків перемогу святкували представники столиці Максим Микитенко, Олег Микитенко, Арсеній Прокоф’єв та Андрій Скок. А от у дівчат весь п’єдестал виявився львівським на чолі з Анною Максименко, яка напередодні стала чемпіонкою в особистій першості, та її подругами по команді Катериною Дзюбан, Аліною Дмитрук та Єлизаветою-Ольгою Корнійчук.

На шляху до золота майбутні чемпіонки в 1/4 здолали представниць Харкова (45:31), в 1/2 – Львів-3 (45:36), а у фіналі взяли гору над командою Львів-2 (45:34), у складі якої виступали й відтак здобули срібло Домініка Петрусь, Вікторія Милявська, Поліна Спиридонова та Софія Стогній.

Бронзовими призерками стали Поліна Бардаш, Марія Никитюк, Єлизавета Степанова, Домініка Феденко (Львів-3), які у зустрічі за третє місце виявилися сильнішими за суперниць із Закарпаття (45:33).

Тим часом у командній першості юнаків Максим Микитенко, Олег Микитенко, Арсеній Прокоф’єв, Андрій Скок, прокладаючи собі шлях до першої сходинки п’єдесталу, в 1/4  взяли гору над Закарпаттям-2 (45:25), в 1/2 здолали Київ-2 (45:34), а у головному поєдинку дня перемогли новоспеченого чемпіона України серед кадетів Кирила Лепканича та його товаришів по команді Мирона Дурневича та Ярослава Лемака (45:36). Тож срібло у підсумку їде в Закарпаття.

А на третю сходинку п’єдесталу зійшли львів’яни Максим Гула, Денис Думич, Анатолій Савка, Марк Цигиль, які у напруженому поєдинку за бронзу перемогли другу команду Києва (45:44).

Шпага, дівчата (командні)Шпага, юнаки (командні)
1. Львів 1 (Катерина Дзюбан, Аліна Дмитрук, Єлизавета-Ольга Корнійчук, Анна Максименко)
2. Львів 2 (Домініка Петрусь, Вікторія Милявська, Поліна Спиридонова, Софія Стогній)
3. Львів 3 (Поліна Бардаш, Марія Никитюк, Єлизавета Степанова, Домініка Феденко)
4. Закарпаття (Ксенія Куштан, Катерина Петрус, Вікторія Свистак, Юлія Фатула)
1. Київ 1 (Максим Микитенко, Олег Микитенко, Арсеній Прокоф’єв, Андрій Скок)
2. Закарпаття 1 (Мирон Дурневич, Ярослав Лемак, Кирило Лепканич)
3. Київ 2 (Іван Бесарабчик, Олександр Селіверстов, Марк Стасовський, Віталій Ремез )
4. Львів 1 (Максим Гула, Денис Думич, Анатолій Савка, Марк Цигиль)