Головна / новини / змагання / КЧУ Хмельницький 2022: Золоті шпаги Анни Максименко та Кирила Лепканича!
КЧУ Хмельницький 2022: Золоті шпаги Анни Максименко та Кирила Лепканича!

Сьогодні, 3 листопада, у Хмельницькому розпочався чемпіонат України з фехтування на шпагах серед кадетів. На доріжки місцевого політехнічного коледжу у перший день змагань вийшли майже сто учасників з Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Івано-Франківська, Олександрії, Черкас, Запоріжжя, Хмельницького та Закарпаття.

Чемпіонкою серед дівчат стала Анна Максименко, яка цього сезону вже встигла здобути дві золоті та одну бронзову нагороду в особистому заліку Європейського кадетського циклу. У Хмельницькому 15-річна львів’янка виграла спочатку шість боїв у групі, отримавши другий номер в рейтингу після землячки Аліни Дмитрук, а потім ще п’ять в олімпійці. В 1/16 учениця Зоряни Семеряк та Андрія Орліковського взяла гору над Софією Махлай-Шемякіною (15:11), в 1/8 здолала Уляну Фоменко (15:11), в 1/4 – Софію Стогній (15:4), в 1/2 – Катерину Петрус (15:12), а у фіналі у львівському дербі виявилася сильнішою за Аліну Дмитрук (15:11).

Бронзу розділили Катерина Петрус із Закарпаття та дніпрянка Марія Середа, яка у своєму півфіналі поступилася Дмитрук (3:15).

Кирило Лепканич, який нагадаємо у вересні став переможцем Всеукраїнського турніру пам’яті Василя Герея, вигравши п’ять з шести боїв в групі, розташувався у посіві олімпійки під номером 6. В 1/16 ужгородець здолав Давида Сайфутдінова (15:5), в 1/8 – Юрія Горностаєва (15:5). Один укол на користь учня Анатолія Герея вирішив долю його наступного поєдинку з Олександром Селіверстовим (15:14). Забезпечивши собі нагороду Лепканич не зупинився на досягнутому, і з однаковим рахунком 15:9 в 1/2 переміг Максима Микитенка, а у фіналі – Марка Кольбу. 

Кольба виявився не єдиним вихованцем львівської школи фехтування на п’єдесталі, третє місце посів Максим Гула, який поступився своєму земляку у півфіналі (14:15). Друга бронза поїде до столиці завдяки Максиму Микитенку. 

Шпага, дівчата (особисті)Шпага, юнаки (особисті)
1. Анна Максименко (Львів)
2. Аліна Дмитрук (Львів)
3. Катерина Петрус (Закарпаття)
3. Марія Середа (Дніпро)
1. Кирило Лепканич (Закарпаття)
2. Марко Кольба (Львів)
3. Максим Гула (Львів)
3. Максим Микитенко (Київ)