Головна / новини / змагання / ЧУ Львів 2022: Цап змінює срібло на золото! 
ЧУ Львів 2022: Цап змінює срібло на золото! 

Сьогодні, 20 жовтня, чоловіки розіграли нагороди в особистій першості чемпіонату України з фехтування на шаблях, що проходить у навчально-спортивному комплексі Львівського державного університету імені Івана Боберського. Чемпіоном за підсумками змагань став 30-річний Юрій Цап з Миколаєва, перемігши у фіналі з мінімальною перевагою – 15:14 черкащанина Богдана Платонова.

Цап виграв п’ять з шести боїв на попередній стадії, поступившись лише Дмитру Колобаєву, і далі здолав ще чотирьох суперників в олімпійці. В 1/8 він переміг Антона Лифара (15:6), в 1/4 – володаря бронзи чемпіонату України U-23 Станіслава Закутнього (15:10), а у півфіналі взяв реванш в Андрія Ягодки (15:13) за поразку у поєдинку за золото чемпіонату України-2021. Тоді їх протистояння завершилося з рахунком 15:7 на користь досвідченого представника Одеси.

Зауважимо, що Ягодка на шляху до третьої сходинки п’єдесталу  з однаковим рахунком 15:12 змусив скласти зброю в 1/8 новоспеченого чемпіона України серед молоді Василя Гумена, а в 1/4 товариша по збірній Олексія Стаценка.

Бронзу з Андрієм розділив Олександр Каракай, який у черкаському півфінальному дербі поступився Платонову (12:15).     

Шабля, чоловіки (особисті)
1. Юрій Цап (Миколаїв)
2. Богдан Платонов (Черкаси)
3. Андрій Ягодка (Одеса)
3. Олександр Каракай (Черкаси)