Головна / новини / змагання / FIE Сателіт Гент: Харлан відкриває сезон сріблом!
FIE Сателіт Гент: Харлан відкриває сезон сріблом!
Фото FIE

Сьогодні, 2 жовтня, шаблістки розіграли нагороди Сателіту FIE “Flemish Open”. Турнір у  бельгійському Генті зібрав 45 учасниць з 13 країн, серед яких і чотири представниці України. На другу сходинку п’єдесталу за підсумками змагань зійшла олімпійська чемпіонка, шестиразова чемпіонка світу та восьмиразова чемпіонка Європи Ольга Харлан.

Наша титулована шаблістка на груповій стадії з шістьма перемогами у шести боях, в яких загалом вона пропустила лише три удари від суперниць, впевнено очолила посів. В олімпійці українка легко розібралася з першими двома опонентками – італійкою Амелією Джованеллі (15:3) та британкою Джессікою Корбі (15:5).

В 1/4 Харлан змусила скласти зброю Фостін Клап’є (15:13). Відзначимо, що француженка перед тим вибила з боротьби іншу українку Юлію Бакастову (7:15), яка стартувала в олімпійці з перемоги над подругою по команді Оленою Кравацькою (15:10).

У півфіналі Харлан взяла гору над німкенею Лєною Штемпер (15:6), але у головному поєдинку дня все ж поступилася 20-річній Бенедетті Фузетті з Італії – бронзовій медалістці вересневого Сателіту у Софії та чемпіонату світу серед кадетів-2019 (12:15).

Шабля, жінки (особисті)
1. Бенедетта Фузетті (Італія)
2. Ольга Харлан (Україна)
3. Лєна Штемпер (Німеччина)
3. Люиз Кляйн (Франція)
…11. Юлія Бакастова (Україна)
…24. Олена Кравацька (Україна)
…38. Софія Головкіна (Україна)