Головна / новини / змагання / FIE Сателіт Бухарест 2022: Ольга Сопіт- віцечемпіонка Меморіалу “Tudor PETRUȘ”
FIE Сателіт Бухарест 2022: Ольга Сопіт- віцечемпіонка Меморіалу “Tudor PETRUȘ”
Фото FIE

Cьогодні, 25 вересня, у румунській столиці рапіристки відкрили новий сезон турніром-сателітом FIE “Tudor PETRUȘ”. За підсумками змагань на другу сходинку п’єдесталу зійшла Ольга Сопіт.

19-річна киянка, вигравши усі шість боїв на груповому етапі, при посіві розділила перше місце з ще двома спортсменками – з Італії та Чілі, таким чином розташувавшись найвище серед 9 представниць України у Бухаресті. Учениця Алли Миронюк та Дмитра Миронюка впевнено здолала перших двох суперниць в олімпійці – француженку Аліс Відаль (15:5) та співвітчизницю Маріанну Сизареву (15:8), після чого забезпечила собі місце на п’єдесталі перемогою в 1/4 над італійкою Ірене Де Біазіо (15:10).

У півфіналі Ольга змусила скласти зброю п’ятий номер світового рейтингу  FIE серед юніорок американку Зандер Роудс (15:11). Проте у фінальному поєдинку наша рапіристка все ж поступилася Вітторії Чампаліні з Італії (11:15). Майбутня чемпіонка, зауважимо, раніше вибила з боротьби іншу українку Аліну Полозюк, яка у підсумку стала 10-ю – другий кращий результат серед представниць України у Бухаресті.

Рапіра, жінки (особисті)
1. Вітторія Чампаліні (Італія)
2. Ольга Сопіт (Україна)
3. Карлотта Феррарі (Італія)
3. Зандер Роудс (США)
…10. Аліна Полозюк (Україна)
…12. Катерина Ченцова(Україна)
…16. Маріанна Сизарева (Україна)
…22. Анна Тараненко(Україна)
…25. Крістіна Петрова (Україна)
…34. Світлана Сопіт (Україна)
…39. Катерина Буденко (Україна)
…40. Надія Моргун  (Україна)