Головна / новини / змагання / CISM Джонкув 2022: 13 нагород за чотири дні!
CISM Джонкув 2022: 13 нагород за чотири дні!

П’ять золотих, три срібні та п’ять бронзових медалей здобула збірна України на регіональному чемпіонаті з фехтування Міжнародної ради військового спорту (CISM), що проходив з 18 по 21 вересня у польському місті Джонкув.

21 вересня 2022 року. Джонкув / Фото https://www.facebook.com/WOSiRdrzonkow

Українським виявився фінал в особистих змаганнях шпажисток. З перевагою в один укол Фейбі Бежура перемогла Інну Бровко (15:14). І вже разом спортсменки зійшли на найвищу сходинку п’єдесталу пошани у командній першості, де кольори синьо-жовтого прапору також захищали Анна Деркач та Дар’я Варфоломеєва. Програючи п’ять уколів, вони зуміли перевернути фінальний бій проти польських суперниць і вийти з нього переможницями (45:35).

Один удар вирішив долю золота і в особистих змаганнях шаблісток, де чемпіонкою стала Юлія Бакастова, яка завдала поразки господарці доріжки Сильвії Матушак (15:14). Третю сходинку п’єдесталу тут також розділили українки Валерія Проченко і Дар’я Гонцова. У командних змаганнях вище згадане тріо разом з Марією Цимботою виброло срібло.

У чоловічій шаблі в індивідуальному заліку до числа призерів пробилися двоє представників України. Юрій Цап, перемігши у півфіналі з рахунком 15:14 товариша по команді Андрія Ягодку, який відтак отримав бронзу, у підсумку став віцечемпіоном турніру, поступившись у поєдинку за золото французу Тому Сейтцу (11:15). Щодо командної першості, то тут Цап і Ягодка разом з Олексієм Стаценком та Богданом Платоновим не залишили жодних шансів у фіналі суперникам з Польщі (45:30).

Переможну крапку у виступах збірної України на турнірі у Джонкуві поставили шпажисти, а саме Роман Свічкар та Ян Сич, які напередодні вибороли бронзові нагороди в особистій першості, разом з Євгеном Макієнко та Ігорем Рейзліним. Поступаючись на початку фінального поєдинку 1:7, українці завершили його впевненою перемогою (45:28). 

____________________________________________________________________________________________________________

УСІ МЕДАЛІ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

Шпага, жінки (особисті)
🥇Фейбі Бежура
🥈Інна Бровко
Шпага, жінки (командні)
🥇 Фейбі Бежура, Інна Бровко, Дар’я Варфоломеєва, Анна Деркач
Шабля, жінки (особисті)
🥇Юлія Бакастова
🥉Валерія Проченко
🥉Дар’я Гонцова
Шабля, жінки (командні)
🥈 Юлія Бакастова, Валерія Проченко, Марія Цимбота, Дар’я Гонцова
Шабля, чоловіки (особисті)
🥈Юрій Цап
🥉Андрій Ягодка
Шабля, чоловіки (командні)
🥇Андрій Ягодка, Юрій Цап, Олексій Стаценко, Богдан Платонов
Шпага, чоловіки (особисті)
🥉Роман Свічкар
🥉Ян Сич
Шпага, чоловіки (командні)
🥇 Ян Сич, Роман Свічкар, Євген Макієнко, Ігор Рейзлін