Головна / новини / змагання / ЧЄ 2022: За виступ – п’ятірка, за волю до перемоги – низький уклін!
ЧЄ 2022: За виступ – п’ятірка, за волю до перемоги – низький уклін!

Сьогодні, 21 червня, на чемпіонаті Європи у турецькій Анталії найсильніших у командній першості визначали чоловіки-рапіристи. Наша команда у складі досвідчених Клода Юнеса, Андрія Погребняка, Ростислава Герцика та дебютанта змагань Даниїла Гойди посіла п’яте місце, продемонструвавши неймовірну волю до перемоги, не опускаючи рук навіть коли розрив в рахунку досягав двозначних цифр.

Цей результат став найкращим для української чоловічої рапіри в командних змаганнях на чемпіонатах Європи з 1998 року, коли так само п`ятими були Сергій Голубицький, Олексій Бризгалов, Олексій Кругляк та Володимир Сірик. 

В Анталії підопічні Сергія Гаравського розпочали командний турнір з впевненої перемоги над Ізраїлем в 1/8 (45:32), після чого у поєдинку за вихід в четвірку схрестили зброю з командою Польщі, з якою зустрічалися цього сезону у турнірі за п’яте-восьме місця на Кубку світу у Пловдиві. Обидві команди, що цікаво, змінили розстановку. В Анталії починати випало Андрію Погребняку з Анджеєм Жондковським. Проте взяти реванш за поразку в особистих змаганнях наш спортсмен не зміг і ми одразу опинилися у ролі наздоганяючих.

Але віддамо належне волі до перемоги української команди, вона не опустила рук навіть, коли розрив в рахунку на екваторі зустрічі сягнув 14 уколів (11:25). У другій половині поєдинку Юнес і Погребняк виграли свої мікродуелі по 9:5 і до останнього бою наше відставання скоротилося вдвічі (33:40).

Клод, який цього разу виступав у ролі фінішера, кілька разів наближався до суперника на відстань трьох уколів, але більшого останній не дозволив (40:44).  Для порівняння у Пловдиві ми програли 25:45.

У турнірі за 5-8 місця наш квартет спочатку зустрівся з Бельгією. Тут відзначимо шостий бій у виконанні Юнеса, який виграв його 7:1 і перевернув загальний рахунок з 23:25 на 30:26. Він же, вийшовши на «+1» в заключному поєдинку, привів команду до перемоги (45:43).  

В останньому матчі дня ми зустрілися з командою Німеччини. Програли першу серію боїв (12:15), виграли два наступні (25:22). І знову відпустили суперників. 33:40 – такі цифри світилися на табло перед заключним дев’ятим поєдинком, а по його завершенню – 44:42. Юнес завдав Люісу Кляйну 11 уколів, пропустивши лише 2. Відтак українська команда стала п’ятою.

Рапіра, чоловіки (командні)
1. Італія
2. Франція
3. Польща
5. Україна (Клод Юнес, Андрій Погребняк, Ростислав Герцик, Даниїл Гойда)