Головна / новини / змагання / КЄ 2022 Хайденхайм: Команда КМШВСМ здобуває срібло Кубку Європи!
КЄ 2022 Хайденхайм: Команда КМШВСМ здобуває срібло Кубку Європи!

Сьогодні, 15 травня, були розіграні нагороди 61-го за ліком Кубку Європи з фехтування на шпагах серед чоловіків – традиційного турніру, який є своєрідним клубним чемпіонатом Старого Світу.

Україну на доріжках Karl-Rau-Halle представляла команда Київської міської школи вищої спортивної майстерності у складі Яна Сича, Нікіти Кошмана, Євгена Макієнка та Віталія Свистіля. Столичні шпажисти здобули срібло, повторивши тим самим своє ж досягнення 2018 року.

Кияни розпочали боротьбу перемогою в 1/8 над естонською командою «Таллінський меч» (45:40). Далі у чвертьфіналі змусили скласти зброю французький «Сен-Гратьян» (45:40) на чолі з переможцем Кубка світу у Парижі та віцечемпіона Гран-прі Каїра Нельсоном Лопезом Портьє.

В 1/2 КМШВСМ взяла гору над господарями доріжки командою «Баєр Леверкузен», кольори якої защихали новоспечені срібні призери Кубку світу Лука Бельманн та Марко Брінкманн. Заробивши зусиллями Макієнка та Кошмана гандикап у сім уколів в середині зустрічі (23:16), кияни вже не дозволили суперникам себе наздогнати (45:36).  

У фіналі нашим шпажистам протистояв римський клуб «G.S. Fiamme oro», за який виступали представники основного складу італійської збірної Андреа Сантареллі, Давіде ді Веролі, Валеріо Куомо, Джанпаоло Будзакіно. По ходу поєдинку українці мали два-три уколи переваги, але розвинути її не змогли, тож все вирішилося в останньому дев’ятому бою, де сильнішими виявилися спортсмени Італії.  

Нагадаємо, що в останнє на п’єдестал Кубку Європи представники України сходили 2018-го, тоді срібло також здобула команда КМШВСМ, за яку окрім співавторів цьогорічного успіху Яна Сича та Євгена Макієнка, фехтували також Володимир Станкевич та Юрій Тараненко.

Відзначимо, що загалом вітчизняні шпажисти тричі перемагали в історії турніру: 1995-го – київське «Динамо», 2005-го – «Динамо» (Харків), 2013-го – КМШВСМ .

РЕЗУЛЬТАТИ:

Кубок Європи
Шпага, чоловіки (командні)
1. G.S. FIAMME ORO ROMA (Італія)
2. КМШВСМ (Україна)
3. TSV BAYER LEVERKUSEN (Німеччина)