Головна / новини / змагання / КЧС Дубай 2022: Троє наших кадетів у шаблі в Топ-16
КЧС Дубай 2022: Троє наших кадетів у шаблі в Топ-16

Сьогодні, 3 квітня, у другий день чемпіонату світу з фехтування серед кадетів та юніорів, що проходить в ОАЕ, нагороди в особистій першості розіграли представники фехтування на шаблях в кадетській категорії. Серед дівчат найкращий результат для України показали Софія Полонка (14-та) та Ізабела Гросул (16-та), серед хлопців – Дмитро Колобаєв, який став 15-м.  

3 квітня 2022 року. Дубай. Дмитро Колобаєв vs Дачіан Енаке / Фото #BizziTeam/ FIE

Колобаєв, вигравши лише три з шести боїв у групі, втім доволі впевнено розпочав виступ в олімпійці, перемігши спочатку Айхана Хасієва з Азербайджану (15:8), а далі Дачіана Енаке з Румунії (15:10). Зупинив 16-річного хмельничанина в 1/8 перший номер посіву Коннор Лян зі США (10:15). Стадією раніше склав зброю ще один українець Дарій Лукашенко, поступившись німцю Коліну Хіткоку (6:15), який, до юніорського золота сьогодні додав кадетське срібло, зробивши таким чином медальний дубль у Дубаї.

Щодо наших дівчат, то Софія Полонка та Ізабела Гросул, вигравши у попередньому груповому раунді по три і два бої з п’яти відповідно, стартували у турі прямого вибування з двох перемог і вийшли в 1/8. Полонку зупинила майбутня бронзова медалістка француженка Алехандра Манга (7:15). Гросул після драматичної перемоги одним ударом над Адема Серікбай з Казахстану (15:14) зазнала поразки від британки Меліси Джейн (6:15).    

Завтра, 4 квітня, представники фехтування на шаблях визначать найсильніших в командній першості.

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шабля, кадетки (особисті)Шабля, кадети (особисті)
1. Магда Скарбонкевіч (США)
2. Шиван Салліван (США)
3. Алехандра Манга (Франція)
3. Кім Ин Ю (Корея)
1. Зухріддін Кодіров (Узбекістан)
2. Колін Хіткок (Німеччина)
3. Уільям Моррілл (США)
3. Коуді Чжи (США)
…14. Софія Полонка (Україна)
…16. Ізабелла Гросул (Україна)
…71. Софія Головкіна (Україна)
…15. Дмитро Колобаєв (Україна)
…21. Дарій Лукашенко (Україна)
…70. Станіслав Закутній (Україна)