Головна / новини / змагання / Кубок Ізраїлю: Нікіта Кошман здобуває золото, Олександра Лазаренко – срібло
Кубок Ізраїлю: Нікіта Кошман здобуває золото, Олександра Лазаренко – срібло

Дві нагороди здобули українські шпажисти на Кубку Ізраїлю з фехтування, що проходив цього уікенду в Тель-Авіві. Чемпіоном серед чоловіків став Нікіта Кошман, срібло жіночих змагань виборола Олександра Лазаренко. За крок від п’єдесталу зупинились ще двоє наших спортсменів Максим Перчук та Емілі Конрад.  

26 березня 2022 року. Тель-Авів / Фото Israel fencing association

Нікіта Кошман виграв чотири з п’яти боїв у групі і шість в основній таблиці. Відзначимо подвійну перемогу киянина над чемпіоном Європи-2019 одним з найсильніших ізраїльських шпажистів Ювалем Фрейліхом: спочатку за вхід у вісімку – 14:13, а згодом у фіналі, куди останній потрапив через втішну сітку – 15:11.   Загалом у чоловічих змаганнях, які зібрали 95 спортсменів, взяли участь вісім представників України.

Олександра Лазаренко записала на свій рахунок чотири перемоги у п’яти боях на груповій стадії й розпочала виступи в основній сітці одразу з Топ-32. Зазнавши поразки у наступному раунді від господарки доріжки Софії Вайнберг (10:15), вона скористалася другим шансом, виграла два поєдинки, зокрема одним уколом в Юваль Іцхакі (14:13) і повернулася у вісімку найсильніших, а разом з тим й у боротьбу за нагороди Кубку Ізраіля. У фіналі наша шпажистка поступилася місцевій спортсменці Александрі Кравіц (6:15), яка раніше у чвертьфіналі змусила скласти зброю перший номер посіву Емілі Конрад (10:15).  Загалом у жіночих змаганнях, які зібрали 54 спортсменки, взяли участь сім представниць України.

Щиро дякуємо Федерації фехтування та Олімпійському комітету Ізраїлю за теплий прийом та допомогу в організації тренувального процесу наших юних спортсменів, які вирушили у Тель-Авів після чемпіонату Європи серед кадетів та юніорів, що проходив у Сербії.

РЕЗУЛЬТАТИ тут