Головна / новини / змагання / Анатолій Герей перемагає у Стокгольмі й передає призові ЗСУ
Анатолій Герей перемагає у Стокгольмі й передає призові ЗСУ

Українець Анатолій Герей став переможцем міжнародного турніру з фехтування на шпагах «Challenge Eugene Fillol 2022», що цими вихідними проходив у столиці Швеції. Усі призові наш чемпіон світу  передасть на підтримку ЗСУ.

20 березня 2022. Стокгольм

Відзначимо, що відкриття змагань розпочалося хвилиною мовчання в пам’ять загиблих у війні в Україні. Також у спорткомплексі було розміщено пункт приймання пожертв на діяльність Червоного Хреста. А синьо-жовтий прапор майорів у залі на почесному місці. Так організатори та учасники змагань висловили свою солідарність з українським народом у боротьбі проти агресора.

У перший день змагань відбулася кваліфікація, яка складалася з чотирьох групових раундів та попереднього туру прямого вибування. Втім українському шпажисту участь в ньому не знадобилася, адже він як переможець своєї групи напряму відібрався до основної таблиці 64.

У другий день змагання проходили із втішними боями. Анатолію Герею, втім другий шанс не знадобився, він впевнено переміг усіх шістьох своїх суперників, зокрема таких відомих як Григорій Бескін з Ізраїлю (15:13) у поєдинку за вхід у Топ-8, та безпосередньо у фіналі Патріка Йоргенсена з Данії (15:9).