Головна / новини / змагання / КЧЄ 2022 Новий Сад: Лукашенко – за крок від медалі, Петрова – у Топ-16
КЧЄ 2022 Новий Сад: Лукашенко – за крок від медалі, Петрова – у Топ-16

Сьогодні, 3 березня, боротьбу за нагороди чемпіонату Європи з фехтування у місті Новий Сад розпочали кадети. У перший день особистих змагань на доріжку вийшли двоє представників України – шабліст Дарій Лукашенко та рапіристка Крістіна Петрова. Обоє, відзначимо, є дітьми відомих у минулому українських фехтувальників Володимира Лукашенка та Максима Петрова. Останні й виводили їх на доріжку у Сербії.

Лукашенко виграв усі п’ять боїв у групі, отримав шостий номер при посіві олімпійки, завдяки чому мав можливість пропустити перший тур і стартувати одразу з 1/16, де впевнено переміг іспанця Марка Лльобета Торрента (15:10). Далі наш шабліст взяв гору над Панайотісом Манесіотісом з Греції (15:9). У чвертьфіналі Лукашенку протистояв Аслан Толга з Туреччини. Бій був напружений і його долю вирішив лише один удар, який, на жаль, був не на користь представника України (14:15). У підсумку Дарій завершив змагання на п’ятому місці.

Крістіна Петрова, нагадаємо, вже встигла виступити на чемпіонаті Європи у Сербії в юніорській категорії: стала 21-ю в особистій першості й зійшла на третю сходинку п’єдесталу разом з подругами по команді Аліною Полозюк, Катериною Буденко та Ольгою Сопіт. Сьогодні серед кадеток 17-річна киянка виграла п’ять з шести боїв у групі й два поєдинки в олімпійці – в Марії Теодореску з Румунії (15:5) та Гаранс Роже з Франції (15:6). Зупинила нашу рапіристку на стадії 1/8 майбутня віцечемпіонка Європи Язмін Папп з Угорщини (12:15).

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шабля, юнаки (особисті)Рапіра, дівчата (особисті)
1. Колін Хіткок (Німеччина)
2. Люка Гійє (Франція)
3. Толга Аслан (Туреччина)
4. Фрігеш Годо (Угорщина)
1. Матільде Молінарі (Італія)
2. Язмін Папп (Угорщина)
3. Софія Джордані (Італія)
4. Аліса Ісбіш (Туреччина)
…5. Дарій Лукашенко (Україна)…13. Крістіна Петрова (Україна)