Головна / новини / змагання / ЮЧЄ 2022 Новий Сад: Бронзова перемога українських рапіристок!
ЮЧЄ 2022 Новий Сад: Бронзова перемога українських рапіристок!

Четвертий день змагань чемпіонату Європи з фехтування серед кадетів та юніорів став медальним для України. Першу і єдину нагороду для нашої юніорської збірної, яка з відомих причин не змогла виступити бойовим складом у місті Новий Сад (Сербія), принесла команда рапіристок. Бронзовими призерками стали Аліна Полозюк, Катерина Буденко, Ольга Сопіт та Крістіна Петрова. Для останніх двох це вже друга в кар’єрі нагорода континентальної першості після бронзи, яку вони здобули у складі кадетської команди у Поречі-2020.

1 березня 2022 року. Новий Сад. Українські рапіристки – бронзові медалістки чемпіонату Європи серед юніорів / Фото Bizzi Team

Відзначимо, що на доріжку у Новому Саді наші рапіристки виходили у статусі бронзових медалісток останнього юніорського чемпіонату світу (2021), а також переможниць грудневого Кубку світу серед юніорок у Тімішоарі. Обидва загадані вище досягнення були історичними для української жіночої рапіри!

У Сербії сіяний під другим номером, наш квартет розпочав боротьбу у турі прямого вибування одразу з 1/8, де впевнено переміг представниць Данії (45:18), які, відзначимо, вийшли на доріжку зі синьо-жовтими стрічками на руці на знак солідарності з Україною. Не залишили шансів наші рапіристки й наступним суперницям іспанкам в 1/4 (45:15).

Неймовірну волю до перемоги продемонстрували українки у півфінальному поєдинку з Румунією. Перед двома заключними боями дівчата програвали «-9». Проте спочатку Ольга Сопіт виграла свою мінідуель в бронзової медалістки особистої першості Каріни Васіле (11:5) і загальний рахунок став 36:39. А потім Аліна Полозюк на останніх секундах майже наздогнала Емілію Корбу. Долю путівки у фінал вирішив один укол 43:44, який був, на жаль, не на користь України.

У підсумку наш квартет отримав бронзу! Команда РФ, яка потрапила до четвірки без бою (суперники один за одним відмовлялися з нею фехтувати – йдеться про Швецію, Нідерланди та Італію), не вийшла на свій півфінал проти Франції. Отже, поєдинку за третє місце теж не було.