Головна / новини / змагання / ЮЧУ 2022 Київ: Три золота киян і переможний укол Малиновського
ЮЧУ 2022 Київ: Три золота киян і переможний укол Малиновського

З 31 січня по 2 лютого столичний ЦСК ЗСУ приймав юніорський чемпіонат України з фехтування на рапірах. Три золоті нагороди з чотирьох вибороли представники Києва. Двічі зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани Ольга Сопіт – вчора особисто, а сьогодні з подругами по команді Катериною Буденко, Крістіною Петровою та Надією Моргун. Найсильнішим виявився столичний квартет і серед чоловіків – чемпіонами стали Євгеній Лазаренко, Олег Кокоровець, Богдан Лісовий, Федір Єпіфанов. І лише в чоловічій особистій першості  перемогу святкував представник іншого міста, а саме Миколаєва Микита Малиновський.

Малиновський виграв чотири з шести боїв в групі й розпочав боротьбу в олімпійці лише під 21-м номером, що втім не завадило йому дістатися фіналу, де він одним уколом взяв гору над земляком Єлізаром Дирдою (15:14). Третю сходинку п’єдесталу тут розділили, поступившись у своїх півфіналіх Малиновському (13:15) і Дирді (9:15) відповідно, киянин Євгеній Лазаренко та Максим Коржовой з Миколаєва.

Долю командного золота у чоловіків вирішив один укол. 43:42 – з таким рахунком кияни Євгеній Лазаренко, Олег Кокоровець, Богдан Лісовий, Федір Єпіфанов перемогли у фіналі Миколаїв-1, у складі якого фехтували троє медалістів першого дня змагань Єлізар Дирда, Максим Коржовой, Микита Малиновський, а також Михайло Гурін. Бронзовим призером став другий склад Миколаєва Микита Асташов,  Владислав Китаєв, Артем Коржовой, Артем Струшляк, який у поєдинку за третє місце переміг «Київ Армієць-1» (45:39).

 Якщо в особистих змаганнях чоловіків три з чотирьох місць на п’єдесталі дісталися миколаєвцям, та жіноча індивідуальна першість пройшла під диктовку рапіристок Києва. Майбутня чемпіонка Ольга Сопіт виграла спочатку усі шість боїв на попередньому етапі, а потім – п’ять в олімпійці, зокрема останні три з однаковим рахунком 15:10: в 1/4 – у Крістіни Петрової, в 1/2  – у Катерини Буденко, а у фіналі – у Марії Сизаревої з Миколаєва. Другу бронзу тут отримала Єлізавета Чижикова, яка у своєму півфіналі поступилася Сизаревій (12:15).

Командні змагання пройшли за переваги представниць Київ-1 та завершилися  їх переконливою перемогою у фіналі над Миколаїв-1 (42:31). Відтак срібло отримали Аліна Полозюк, Марія Сизарева, Ольга Калкутіна, Крістіна Кулик. Боротьба за право зійти на третю сходинку п’єдесталу перетворилася на дуель других складів цих міст. Єлізавета Чижикова, Вікторія Горпенченко, Ірина Зирянова, Світлана Сопіт з Київ-2 у напруженому протистоянні виявилися сильнішими за суперниць з Миколаїв-2 (45:42).