Головна / новини / змагання / «The Golden Gate» знову відкриває двері для майбутніх зірок світового фехтування
«The Golden Gate» знову відкриває двері для майбутніх зірок світового фехтування

Федерація фехтування України (ФФУ) має честь повідомити, що 5-6 лютого 2022 року Київ прийматиме етап Кубку світу з фехтування на шпагах серед юніорок міжнародний турнір «The Golden Gate». У програмі змагань особиста та командна першість. Свої заявки на участь вже надіслали 13 країн.

Запрошуємо представників ЗМІ для висвітлення наших змагань, заявки на акредитацію надсилайте на електронну адресу press_nffu@ukr.net до 2 лютого (прохання вказувати посаду та назву ЗМІ).

*УВАГА! Захід відбуватиметься без глядачів з дотриманням маскового режиму, соціальних дистанцій, всіх протиепідемічних правил, встановлених Урядом, Мінмолодьспорту, МОЗ, а також згідно з рекомендаціями Міжнародної федерації фехтування (FIE). 

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ

У далекому 1999 році «The Golden Gate» стартував як турнір найсильніших юних фехтувальників України. Поступово він досяг рівня міжнародних змагань, взяти участь в яких прагнули провідні молоді спортсмени з багатьох країн близького і далекого зарубіжжя. Метою турніру була популяризація фехтування, підвищення майстерності юних спортсменів, розвиток міжнародного партнерства у сфері юнацького фехтування, а також відбір кандидатів до збірної команди України.

2007 року турнір отримав статус етапу юніорського Кубка світу, в якому з успіхом проходив до 2013-го, все більше розширюючи географію та збільшуючи учасників, а також відкриваючи нові імена. 

 «The Golden Gate» – назва символічна. Для багатьох переможців і призерів турнір став справжніми «Золотими воротами» в професійне фехтування. Так, Ігор Рейзлін, який здобув перемогу у 2000 році, піднявся на третю сходинку п’єдесталу Олімпійських ігор у Токіо-2020. Яна Шемякіна вже через три роки після свого тріумфу на «The Golden Gate», стала чемпіонкою Європи (2005), а пізніше додала до своєї колекції олімпійське золото Лондона-2012. Анфіса Почкалова змінила золото київського турніру-2008 на особисту бронзу чемпіонату світу-2009. Ксенія Пантелєєва, яка двічі входила до числа призерів  «The Golden Gate» (2009, 2012), стала бронзовою медалісткою світової першості в команді й учасницею двох Олімпіад (2012, 2016).

Чимало зірок запалив «The Golden Gate» і серед представників інших команд, зокрема Катріна Лехіс та Еріка Кірпу, які вигравали турнір у 2013 та 2011 роках відповідно, минулого літа стали олімпійськими чемпіонками Токіо-2020 у складі команди Естонії. Американка Кортні Хьорлі, яка зупинилася за крок від нашого п’єдесталу 2007-го, стала чемпіонкою світу (2018) і бронзовою призеркою Олімпіади-2012 в команді.

 Італійка Росселла Ф’ямінго – переможниця «The Golden Gate» (2009) та бронзова медалістка (2008) сьогодні має у своєму доробку п’ять медалей чемпіонату світу, з них дві золоті в індивідуальному заліку (2014, 2015) та дві олімпійські нагороди – особисте срібло Ріо-2016, командну бронзу Токіо-2020.

 З 2014 по 2021 рік турнір не проводився. І ось «The Golden Gate» знову відкриває двері для майбутніх зірок світового фехтування!