Головна / новини / змагання / 🤺🏆 🇺🇦ЮЧУ 2022 КИЇВ: Командне золото здобувають Київ та Миколаїв
🤺🏆 🇺🇦ЮЧУ 2022 КИЇВ: Командне золото здобувають Київ та Миколаїв

Вчора, 16 січня, у столичному ЦСК ЗСУ представники фехтування на шаблях визначили найсильніших у командних змаганнях юніорського чемпіонату України. Золотий дубль оформили Василь Гумен та Олександра Бондар. Після перемог в особистій першості вони зійшли на найвищу сходинку п’єдесталу і разом зі своїми командами – відповідно Києвом та Миколаєвом.

16 cічня 2022 року. Київ. П’єдестал у чоловічій командній першості на ЮЧУ / Фото Вадим Байдаченко

Василь Гумен, Роман Красновид, Андрій Сластін та Дмитро Шостак виграли на шляху до золота три зустрічі, зокрема фінальну проти представників Одеси (45:37). Кольори останньої захищали й відтак стали срібними призерами Тимур Терзи, Максим Семенов, Ростислав Кучеренко та Іван Гайсін.

Бронзу виборов квартет з Черкас. Станіслав Закутній, Данііл Абросімов, Данііл Лавренюк та Ігор Маркунін, поступившись в 1/2 майбутнім чемпіонам(39:45), у поєдинку за третє місце взяли гору над Миколаєвом (45:39).

Одразу три столичні команди здолали на шляху до першого місця Олександра Бондар, Дана Баглай, Вікторія Коротченко й Ольга Ківало. В 1/4 миколаївські шаблістки змусили скласти зброю Київ-3 (45:34), в 1/2 – Київ-2 (45:36), у фіналі – Київ-1, кольори якого захищали Вікторія Галемська, Софія Головкіна, Єлізавета Мельничук та Софія Шмалун (45:42). Відзначимо, відмінне фехтування чемпіонки в особистій першості Бондар. Вона виграла усі свої три бої, і зокрема заключний дев’ятий, на який виходила за «-4» (36:40). 

Бронзовими медалістками стали представниці команди Миколаїв-2 Дарина Бульба, Злата Бурбан, Софія Полонка та Анастасія Цап, які поступившись в 1/2 першому складу столиці (38:45), зуміли вийти переможницями із зустрічі за третє місце з Київ-2 (45:28). 

16 cічня 2022 року. Київ. П’єдестал у чоловічій командній першості на ЮЧУ / Фото Вадим Байдаченко