Головна / новини / змагання / 🏆🤺КЧУ 2021 Київ: Дирда і Кулик тримають марку, столиця поза конкуренцією в командних змаганнях
🏆🤺КЧУ 2021 Київ: Дирда і Кулик тримають марку, столиця поза конкуренцією в командних змаганнях

26-28 листопада на базі столичного ЦСК ЗСУ проходив чемпіонат України з фехтування на рапірах серед юнаків та дівчат 2005 р.н і молодших. В особистій першості перемогу святкували миколаївські спортсмени Крістіна Кулик та Єлізар Дирда, вихованці тренерського тандему Лариси Павленко, Ірини Зикової та Ігоря Довженка. У командних змаганнях усе золото забрали представники Києва.

26-28 листопада 2021 року. Київ. Чемпіонат України з фехтування на рапірах серед кадетів / Фото ДЮСШ “Армієць”

Єлізар Дирда, завершивши груповий раунд змагань з шістьма перемогами з шести на п’ятому місці, взявся впевнено торувати собі шлях до найвищої сходинки п’єдесталу в олімпійці. Миколаївський рапірист провів п’ять боїв і від жодного з суперників не пропустив більш як вісім уколів, у фіналі здобувши переконливу перемогу над господарем доріжки Андієм Черкашиним (15:5).

Бронзовими призерами змагань стали два Артеми – миколаївець Коржовой, який у своєму півфіналі поступився Дирді та місцевий спортсмен Левадній, якого у двійку не пустив Черкашин. Обидва поєдинки завершилися з рахунком 8:15.    

Наступного дня Андрій Черкашин взяв золотий реванш у командних змаганнях, перемігши у фіналі разом з Демидом Панасюком та двома Назарами – Герасименком і Літвінчуком, миколаївську четвірку на чолі з Дирдою (41:22). Окрім Єлізара її кольори захищали, і відтак здобули срібло, Микита Асташов, Валерій Кондратюк, Артем Коржовой. Відзначимо, що перед цим майбутні чемпіони одним уколом (41:40) перемогли Миколаїв-2. Зазнавши прикрої поразки у півфіналі, Єгор Зимірев, Максим Левицький, Артем Качний I Ян Панфілов не опустили руки і у поєдинку за бронзу взяли гору над Київ-2 (45:35).

Як і Дирда, підійшла до чемпіонату України у якості першого номера національного рейтингу Крістіна Кулик. Миколаївська рапіристка виграла усі свої шість боїв у групі й розпочала виступи у турі прямого вибування під третім номером. На шляху до чемпіонства вона завершила на свою користь п’ять поєдинків, і зокрема фінальний проти першого номеру посіву Мілани Степовик – представниці Олімпійського фахового коледжу ім. І.Піддубного (ОФКІП) та столичної ДЮСШ «Армієць».

На третю сходинку п’єдесталу зійшли Кіра Пронь з Миколаєва (у півфіналі поступилася Степовик -11:15) та господарка доріжки Єлізавета Чижикова (за вхід у двійку програла Кулик – 11:15).

У командній першості серед дівчат вийшов столичний фінал. Київ-1, за який фехтували дві медалістки особистих змагань Мілана Степовик та Єлізавета Чижикова, а також Валентина Дерменжи та Аглая Борисова, виявився сильнішим за Київ-2 (45:39). Відтак віцечемпіонками стали  Світлана Бризгалова, Марія Награбова, Юлія Шингірій, Софія Шмидт. На третю сходинку п’єдесталу, перемігши у поєдинку за бронзу збірну команду столичного Олімпійського фахового коледжу ім. І.Піддубного (ОФКІП) та Закарпаття (45:39), зійшли миколаївські рапіристки Крістіна Кулик, Ганна Артюгіна, Дар’я Нікола, Кіра Пронь.