Головна / новини / змагання / ВЗН Черкаси 2021: Золотий реванш Терзи та беззаперечна перемога Бондар
ВЗН Черкаси 2021: Золотий реванш Терзи та беззаперечна перемога Бондар

Минулого вікенду юніори та юніорки в особистій першості розіграли нагороди Всеукраїнських змагань найсильніших фехтувальників на шаблях у Черкасах. Серед хлопців перемогу святкував одесит Тимур Терзи, серед дівчат – Олександра Бондар з Миколаєва. Відзначимо, що миколаївські шаблістки зайняли три з чотирьох призових місць на п’єдесталі пошани.

Олександра Бондар, вигравши чотири бої з п’яти, отримала восьмий номер посіву у турі прямого вибування, проте там її було вже не зупинити. На шляху до золота турніру підопічна Артема Скорохода та Юрія Марченка провела п`ять поєдинків і в жодному з них не пропустила понад сім ударів. В 1/2 майбутня переможниця взяла гору над новоспеченою чемпіонкою України серед юніорок Софією Полонкою, у фіналі – над киянкою Софією Головкіною. Обидві зустрічі завершилися з рахунком 15:5 на користь Бондар.

Третю сходинку з Полонкою розділила ще одна миколаївська шаблістка Анжеліка Тульчевська, яка у своєму півфіналі поступилася Головкіній (10:15).  

Тимур Терзи, так само як і Бондар, зазнав однієї поразки на груповому етапі – від господаря доріжки Станіслава Закутнього (4:5). Проте наприкінці дня йому випав шанс взяти реванш і він ним сповна скористався. Суперники знову зустрілися у фіналі турніру і цього разу перевага була на боці учня Олександра Васютіна і Микити Столбунова (15:4).

Бронзові нагороди вибороли черкащанин Ігор Макунін і Дмитрій Колобаєв з Нетішина, які у своїх півфінальних поєдинках програли Закутньому (14:15) та Терзи (9:15) відповідно.