Головна / новини / змагання / КУ Черкаси 2021: Польський фінал і золота шабля Ягодки
КУ Черкаси 2021: Польський фінал і золота шабля Ягодки

Сьогодні, 9 жовтня, представники фехтування на шаблях розпочали боротьбу за нагороди Кубку України у Черкасах. У перший день відбулися особисті змагання. Серед чоловіків статус першого номера, не пропустивши від жодного суперника понад дев’ять ударів, підтвердив досвідчений одесит Андрій Ягодка. У жінок три нагороди з чотирьох забрали гості з Польщі. Найкращий результат з поміж наших спортсменок показала, здобувши бронзу, киянка Юлія Бакастова.

Ягодка виграв усі шість боїв у груповому раунді, отримав перший номер при посіві і впевнено проклав собі шлях до фіналу, почергово змусивши скласти зброю господаря доріжки Івана Нікітіна (15:7), киянина Єгора Семененова (15:2), польського гостя Шимона Грицюка (15:7) та Василя Гумена з Києва (15:7). У золотому двобої під наступом Андрія не встояв представник Миколаєва Юрій Цап (15:9). Третю сходинку п’єдесталу з чемпіоном світу серед кадетів і Європи серед юніорів Василем Гуменом розділив черкащанин Богдан Платонов, який у своєму півфіналі одним ударом поступився Цапу (14:15).

Переможницею жіночих змагань, змусивши у фіналі скласти зброю свою співвітчизницю Малгожату Козачук (15:14), стала польська шаблістка Анжеліка Вонтор. Саме вона одним ударом не пустила у двійку Юлію Бакастову (15:14), а перед цим вибила з боротьби іншу українську шаблістку Олену Вороніну (15:11). В 1/4 фіналу зупинилася і ще одна наша віцечемпіонка Олімпіади-2016 в команді Олена Кравацька, яка програла Бакастовій (12:15).