Головна / новини / змагання / КУ Київ 2021: Переконлива перемога Влади Харькової
КУ Київ 2021: Переконлива перемога Влади Харькової

Сьогодні, 9 жовтня, шпажистки визначили найсильніших в особистій першості на Кубку України, що проходить на доріжках столичного ЦСК ЗСУ. Перемогою відкрила новий сезон 25-річна Влада Харькова з Києва.

Харькова пройшла турнір без поразок, вигравши спочатку шість боїв у попередньому раунді, а потім стільки ж в олімпійці, яка, нагадаємо, проходила з втішними поєдинками починаючи з Табло 16. В 1/16 Влада змусила скласти зброю Ксенію Попову з Дніпра (15:6), далі перемогла новоспечену чемпіонку України серед юніорів Емілі Конрад (15:11). Після цього їй випало двічі фехтувати з Поліною Кулешовою. Остання повернулася у боротьбу за нагороди після першої поразки від Харькової (8:15), вигравши свій втішний поєдинок в Анастасії Спас (15:12). Але здолати майбутню чемпіонку і вийти в медальну четвірку так і не змогла (5:15).

У півфіналі вихованка Дмитра Рейзліна та Дмитра Петруса впевнено здолала опір Інни Бровко (15:10), після чого у поєдинку за золото зустрілася зі спортсменкою, яку остання відправила у втішну сітку – Софією Слюсаревою. 22-річна львів’янка після поразки від Бровко (12:15), взяла гору над харків’янкою Анастасією Зеленцовою (15:13), а далі стала справжньою грозою авторитетів. Перемігши медалістку чемпіонатів світу Олену Кривицьку (15:11), Слюсарева гарантувала собі нагороду, але не зупинилася на цьому і здобула  путівку у фінал, вигравши двобій з олімпійською чемпіонкою Яною Шемякіною (15:12). Проте у головному поєдинку дня учениця Андрія Орліковського та Івана-Сергія Горецького нічого протиставити Харьковій не змогла (4:15).

Третю сходинку п’єдесталу розділили київські шпажистки, як дійшли до четвірки без поразок, Яна Шемякіна та Інна Бровко. Відзначимо, що за станом здоров’я не змогла взяти участь у змаганнях переможниця попереднього Кубку України Ксенія Пантелеєва.