Головна / новини / змагання / Кривицька першою серед українських фехтувальників виступила у Токіо-2020
Кривицька першою серед українських фехтувальників виступила у Токіо-2020

Сьогодні, 24 липня, шпажистки та шаблісти в особистій першості розіграли перші два комплекти нагород XXXII Літніх Олімпійських ігор у Токіо.  Серед 70 учасників, що вийшли на арену «Макухарі Мессе», була і представниця України Олена Кривицька.

Маючи № 10 у світовому рейтингу FIE, учениця Дмитра Рейзліна розпочала боротьбу з 1/16 поєдинком проти бронзової медалістки чемпіонату світу у команді, володарки чотирьох нагород чемпіонату Європи Ренати Кнапік-Мязги з Польщі. Проте не зумівши подолати стартову напругу та одразу відпустивши суперницю на кілька уколів, відігратися наша спортсменка, на жаль, так і не змогла (8:15). Чемпіонкою в особистих змаганнях серед шпажисток стала китаянка Сунь Івень, яка у фіналі  на пріоритеті перемогла досвідчену Ану Марію Попеску з Румунії (11:10).

Перемогу в особистій першості серед шаблістів  святкував Арон Сіладьї. У фіналі угорець з рахунком 15:7 взяв вгору над Луїджи Самеле з Італії, cтавши таким чином першим в історії фехтування спортсменом, якому вдалося виграти три індивідуальних олімпійських золота, та ще й поспіль (2012, 2016, 2020).

Шпага жіноча (особисті)Шабля чоловіча (особисті)
1. Сунь Івень (Китай)1. Арон Сіладьї (Угорщина)
2. Ана Марія Попеску (Румунія)2. Луїджи Самеле (Італія)
3. Катріна Лехіс (Естонія)3. Кім Чжон Хван (Корея)
21. Олена Кривицька (Україна)