Головна / новини / змагання / ВТ 2021 Київ: Шаблісти та шаблістки визначили найсильніших на турнірі Когута
ВТ 2021 Київ: Шаблісти та шаблістки визначили найсильніших на турнірі Когута

Сьогодні, 22 жовтня, були розіграні нагороди ХVII кваліфікаційного відкритого Всеукраїнського турніру з фехтування на шаблях серед кадетів на честь Заслуженого тренера СРСР та України Михайла Когута. На доріжки столичного спорткомплексу «Динамо» вийшли 72 спортсмени з Києва, Миколаєва, Одеси, Нетішина, Черкас, Вінниці, Вишневого.

Серед юнаків золото виборов черкащанин Станіслав Закутній. Бронзовий призер юніорського чемпіонату України-2021 спочатку виграв п’ять боїв у групі, а потім і чотири у турі прямого вибування, завершивши турнір фінальною перемогою над киянином Андрієм Сластіним (15:7). Третю сходинку п’єдесталу розілили столичний шабліст Роман Красновид та Даніїл Скороход з Миколаєва, які у своїх півфіналах поступилися Закутньому (5:15) та Сластіну (9:15) відповідно.

Найсильнішою серед дівчат виявилася Вікторія Коротченко з Миколаєва. Як і Закутній, очоливши рейтинг за підсумками попереднього раунду, вихованка миколаївської школи фехтування продовжила впевнено прокладати собі шлях до перемоги в олімпійці, де провела п’ять поєдинків, зокрема вирішальний за золото проти одеситки Валерії Моренець-Кубанської (15:12). Бронзові нагороди вибороли киянка Ізабелла Гросул (програла в 1/2 Коротченко – 4:15) та Софія Полонка (поступилася Моренець-Кубанській – 12:15).