Головна / новини / змагання / ЧУ 2021 Київ: Ксенія Пантелеєва повертає звання чемпіонки України
ЧУ 2021 Київ: Ксенія Пантелеєва повертає звання чемпіонки України

Перший компект нагород чемпіонату України з фехтування на шпагах, що проходив  21-23 червня у столичному ЦСК ЗСУ, розіграли  жінки в особистій першості. Перемогу святкувала Ксенія Пантелеєва, яка у напруженому фіналі перемогла киянку Інну Бровко. Майже весь поєдинок суперниці йшли укол в укол, але кінцівка все ж залишилася за більш досвідченою представницею Львова (15:13).

21 червня 2021 року. Київ. П’єдестал пошани чемпіонату України в особистій першості серед жінок / Фото НФФУ

Відзначимо, що Пантелеєва на шляху до золота в 1/8 змусила скласти зброю олімпійську чемпіонку Яну Шемякіну (15:10), а Бровко залишила за крок від п’єдесталу Фейбі Бежуру (15:7), яка перед тим одним уколом перемогла триразову медалістку чемпіонатів світу і майбутню учасницю Олімпійських ігор у Токіо Олену Кривицьку (15:14).

Третю сходинку п’єдесталу розділили Катерина Чорній (Київ) та Анастасія Івченко (Львів), які у своїх півфіналах поступилися Пантелеєвій (10:15) та Бровко (14:15) відповідно.

У жіночих командних змаганнях на першу сходинку п’єдесталу зійшли Олена Кривицька, Влада Харькова, Інна Бровко та Наталія Степанян, які представляли «Київ 1».  Вирішальні два поєдинки на турнірі господарки доріжки виграли з перевагою в один укол.

21 червня 2021 року. Київ. П’єдестал пошани чемпіонату України у командній першості серед жінок / Фото НФФУ

Спочатку в 1/2, де їм протистояла друга київська команда на чолі з Яною Шемякіною (44:43). Зауважимо, що власне завдяки камбеку олімпійської чемпіонки у шостому бою, який вона виграла у Бровко 10:4 і зрівняла загальний рахунок 29:29, і стала можливою така інтригуюча кінцівка. Але якщо у півфіналі Влада Харькова виходила на заключний бій проти Шемякіної, все ж маючи +3, то у поєдинку за золото її команда була у ролі наздоганяючої – 38:40. Проте вона зуміла вирвати перемогу  у новоспеченої чемпіонки в особистій першості Ксенії Пантелеєвої, а також її подруг по «Львів 1» Анастасії Івченко, Юлії Свистіль та Софії Слюсарєвої (45:44).