Головна / новини / змагання / ЛМ Харків 2021: Юні київські рапіристи задавали тон на доріжках клубу «Уніфехт»
ЛМ Харків 2021: Юні київські рапіристи задавали тон на доріжках клубу «Уніфехт»

Харків став господарем етапу Всеукраїнської дитячої «Ліги Миронюка» «Слобожанська рапіра». Впродовж двох днів, 29-30 травня, юнаки та дівчата змагалися у трьох вікових категоріях (2006-07, 2008-09, 2010 і молодші р.н.). Найбільше нагород, і зокрема п’ять з шести золотих, що розігрувалися на доріжках клубу «Уніфехт», зібрали представники Києва. І лише в одному виді програми змагань медаль найвищого ґатунку відправилися до Миколаєва.

Серед учасниць 2010 р.н. і молодших перше місце посіла миколаївська рапіристка Марія Травянська, яка у фіналі впевнено перемогла киянку Єву Іконнікову (12:6). Третю сходинку п’єдесталу розділили Яна Ковальчук з Чернівців та ще одна столична спортсменка Таїсія Пономаренко. Долю фіналу у цій віковій категорії серед юнаків вирішив один укол, який виявився на користь киянина Олексія Галатіна-Павловського у протистоянні з миколаївцем Ростиславом Романюком (8:7). Бронзові медалі вибороли Евгеній Кулініченко з Києва та Іван Спинул з Чернівців.

Столичні рапіристи зайняли увесь п’єдестал в інших двох вікових категоріях у хлопців. У змаганнях фехтувальників 2006-07 р.н перше місце посів Іван Жигурський, друге – Захар Приставчук, третє – Євген Горобей та Ігор Чередніченко. Серед учасників 2008-09 р.н. найсильнішим став Гліб Мухопад, який переміг у фіналі Андрія Сімонова (15:7). Ттретє місце розділили Марк Бєлий-Шемардін та Данил Антоненко. До речі, усі четверо – вихованці ДЮСШ «Армієць».

Ця столична школа задавалf тон і у віковій категорії 2008-09 р.н. серед дівчат. Перемогу святкувала Світлана Бризгалова, яка у фіналі змусила скласти зброю Марину Янко (15:10). Бронзові нагороди везуть додому Аглая Борисова та Світлана Кононихіна. У змаганнях фехтувальниць 2006-07 р.н. компанію представницям ДЮСШ «Армієць» на п’єдесталі склала господарка доріжки Юлія Явтушенко. Вона зійшла на третю сходинку разом з Єлізаветою Богдан. Золото в активі Мілани Степовик, яка у фіналі перемогла Анну Грищук (15:10).