Головна / новини / змагання / ВТ 2021 Ужгород: «Золото» турніру Герея їде в Миколаїв
ВТ 2021 Ужгород: «Золото» турніру Герея їде в Миколаїв

2 червня в Ужгороді визначилися переможці XII Всеукраїнського турніру країн Карпатського єврорегіону з фехтування на рапірах, присвяченого пам’яті Заслуженого тренера України Василя Герея. Понад 100 спортсменів 2005-2008 років народження вийшли на доріжки спорткомплексу «Юність». Золоті нагороди, як серед юнаків, так і серед дівчат за підсумками змагань в особистій першості вибороли представники Миколаєва Єлізар Дирда і Крістіна Кулик.

Єлізар Дирда, вигравши усі свої шість боїв у попередньому груповому раунді, впевнено очолив посів. На шляху до найвищої сходинки п’єдесталу учень Лариси Павленко та Ірини Зикової лише одному супернику дозволив нанести собі більш як дев’ять уколів, а саме у півфіналі Андрію Черкашину зі столичної ДЮСШ «Армієць» (15:12). У вирішальному поєдинку Дирда не залишив шансів земляку Артему Коржовому (15:7). Третє місце з Черкашиним розділив ще один миколаївець Асташов Микита, який у своєму півфіналі поступився Коржовому (8:15).

Якщо у юнаків три з чотирьох місць на п’єдесталі зайняли миколаївські спортсмени, то серед дівчат це зробили представниці Києва. Проте нагороду найвищого ґатунку їм здобути таки не вдалося. На заваді стала Крістіна Кулик. Розпочавши олімпійський раунд під шостим номером, миколаївська рапіристка більш ніж впевнено дійшла до фіналу, де змусила скласти зброю вихованку ДЮСШ «Армієць» Єлізавету Чижикову (15:4). Бронзовими медалістками стали Євгенія Лизак та Софія Шмідт, які у своїх півфіналах поступилися Чижиковій (12:15) та Кулик (3:15).ъ