Головна / новини / змагання / ЧУ 2021 Київ: Рапіристи розіграли нагороди чемпіонату України U-23
ЧУ 2021 Київ: Рапіристи розіграли нагороди чемпіонату України U-23

З 20 по 23 травня столичний ЦСК ЗСУ приймав чемпіонат України з фехтування на рапірах серед молоді U-23. Серед жінок поза конкуренцією були представниці Києва. У чоловіків по одному золоту до своєї скарбнички поклали Львів та Миколаїв. 

Переможницею жіночих особистих змагань стала 19-річна киянка Катерина Буденко. Відзначимо, що на шляху до фіналу вона в 1/8 перемогла старшу сестру Олександру (15:8), в 1/4 – ще одну столичну рапіристку Анну Твардовську (15:6), в 1/2 – Аліну Полозюк з Миколаєва (15:11). Долю поєдинку за золото з господаркою доріжки Дарією Миронюк вирішив один укол, який був на користь вихованки Олени й Тамари Кольцових (10:9).

Третю сходинку п’єдесталу разом з Полозюк розділила киянка Ольга Сопіт, яка у своєму півфіналі поступилася Дарії Миронюк (9:15).

Київським вийшов і фінал у командній першості серед жінок. Чемпіоном став «Київ-1», за який фехтували Ольга Сопіт, Олександра Буденко, Анна Тараненко та Крістіна Петрова. Програючи чотири уколи після перших чотирьох боїв (15:19), дівчата зуміли переломити поєдинок – 41:36. Отже, другій київській команді, у складі якої виступали володарки нагород чемпіонату в особистій першості: золотої – Катерина Буденко та срібної – Дарія Миронюк, а також Анастасія Садій та Світлана Сопіт, довелося задовольнитися сріблом.

У поєдинку за третє місце зустрілися представниці Миколаєва. Перемогу з рахунком 44:31 святкувала перша команда на чолі з бронзовою медалісткою чемпіонату Аліною Полозюк. 

22 травня 2021 року. Київ. П’єдестал у жіночих командних змаганнях на чемпіонаті України U-23 / Фото ukrfencing

Переможцем чоловічих особистих змагань став 20-річний Владислав Скалій з Миколаєва. У фіналі вихованець Лариси Павленко та Анни Калачової змусив скласти зброю киянина Євгена Лазаренка (15:11). Третє місце розділили миколаївець Даніїл Ткач та ще один представник столиці Богдан Пнівчук, які у своїх півфіналах поступилися Скалію (5:15) та Лазаренку (14:15) відповідно.

Переможцями командних змагань серед чоловіків, які завершували чемпіонат, стали представники «Львів 1» Михайло Боднар, Максим Гаравський, Даніїл Гойда та Ігор Юрін.

У фіналі львівські рапіристи змусили скласти зброю рапіристів «Київ 1» Олега Кокоровця, Євгена Лазаренка, Богдана Лісового та Богдана Пнівчука. Відзначимо, що доля поєдинку вирішилася у передостанньому бою. Гаравський виходив на доріжку за рахунку 32:31, а залишив її, коли на табло світилися цифри (40:32).  Гойда впевнено довів справу до перемоги (45:35).

У матчі за третє місце перша команда Миколаєва, кольори якої захищали новоспечений чемпіон в особистому заліку Владислав Скалій, а також Максим Коржовий, Микита Малиновський і Даніїл Ткач, виявилася сильнішою за представників «Київ 2» (45:36). 

22 травня 2021 року. Київ. П’єдестал в особистій першості серед чоловіків на чемпіонаті України U-23 / Фото ukrfencing