Головна / новини / змагання / ЕКУ 2021 Харків: Визначилися найкращі команди Турніру Авербаха
ЕКУ 2021 Харків: Визначилися найкращі команди Турніру Авербаха

Сьогодні, 23 травня, у Харкові командними змаганнями завершився етап Кубку України з фехтування на шпагах «Турнір пам’яті Леоніда Авербаха». Серед чоловіків найсильнішими стали представники «КШВСМ 1» Ігор Рейзлін, Ян Сич, Віталій Свистіль та Нікіта Кошман. Серед жінок перемогу святкували львів’янки Ксенія Пантелєєва, Юлія Свистіль, Софія Слюсарєва, Анастасія Івченко.

У фіналі львівські шпажистки здобули переконливу перемогу з рахунком 45:35 над командою Києва, кольори якої захищали Дар`я Варфоломеєва, Дарія Заболотна, Емілі Конрад та Юлія  Мукоїд. Значно важче їм дався поєдинок за вихід у двійку проти харків’янок Анастасії Зеленцової, Катерини Касьяненко, Ксенії Макарущенко та Юлії Явтушенко (45:42).

Бронзові нагороди, перемігши у відповідному поєдинку господарок доріжки (45:39), здобула команда КШВСМ у складі  Людмили Гайдай, Єви Мазур, Анастасії Самко та Наталії Степанян.

Щодо чоловічого турніру, то на шляху до фіналу київські шпажисти перемогли суперників зі Львова (45:27), Азербайджану (45:36) та другий склад японської збірної (45:39). У вирішальному поєдинку їм протистояла перша команда Японії. Більшу частину зустрічі вони йшли укол в укол, аж поки Віталій Свистіль у сьомому бою не зробив «+5» у протистоянні з чемпіоном турніру в особистій першості Кокі Кано. Цей гандікап підопічні Олександра Горбачука відіграти вже не змогли (37:34).

Бронзові нагороди дісталися Казахстану, який після поразки Кано і Ко у півфіналі (35:45), зумів у поєдинку за третє місце взяти вгору над другим складом Японії (45:32).     

Результати:

Шпага жіноча (командні)Шпага чоловіча (командні)
1. Львів 11. КШВСМ 1
2. Київ2. Японія 1
3. КШВСМ3. Казахстан
4. Харків4. Японія 2