Головна / новини / змагання / ЕКУ 2021 Харків: Влада Харькова і Кокі Кано – переможці Турніру Авербаха
ЕКУ 2021 Харків: Влада Харькова і Кокі Кано – переможці Турніру Авербаха

Сьогодні, 22 травня, у Харкові шпажисти та шпажист розіграли особисті нагороди етапу Кубку України з фехтування «Турнір пам’яті Леоніда Авербаха». За підсумками двох днів змагань на доріжках клубу «Уніфехт», які включали в себе кілька попередніх групових раундів та олімпійку із втішними боями, на найвищу сходинку п’єдесталу зійшли киянка Влада Харькова та Кокі Кано з Японії.

У фіналі учениця Дмитра Рейзліна змусила скласти зброю ще одну представницю столиці Анастасію Спас (15:11). Відзначимо, що остання через втішні бої потрапила до основної таблиці 8, де спочатку перемогла Єву Мазур (15:13), а потім олімпійську чемпіонку Яну Шемякіну (15:14). Третю сходинку п’єдесталу з Шемякіною розділила львів’янка Юлія Свистіль, яка у своєму півфіналі поступилася Харьковій (6:15). 

22 транвня 2021 року. Харків. П’єдестал у жіночій особистій першості на Турнірі Авербаха

Японець Кокі Кано у вирішальному поєдинку одним уколом переміг киянина Ігоря Рейзліна (15:14). Відзначимо, що фіналістам другий шанс не знадобився, вони впевнено торували собі шлях до головного поєдинку дня. Рейзлін переміг чемпіона Азійських ігор Дмітрія Алєксаніна з Казахстану (15:9), переможця етапів Кубка світу японця Казуясу Мінобе (15:14), свого земляка Євгена Макієнко (15:11) та ще одно гостя з Країни висхідного сонця Кентаро Мураяму (15:9).

Кокі Кано, тренує якого нагадаємо, український спеціаліст Олександр Горбачук, змусив скласти зброю Вадіма Шарлаімова з Казахстану (15:13), українця Яна Сича (15:11), співвітчизника Масару Ямаду (12:9) та казахстанця Руслана Курбанова (14:13). 

Третю сходинку п’єдесталу розділили досвідчений господар турніру Максим Хворост та 18-річний київський шпажист Нікіта Кошман, які у своїх півфіналах поступилися Кано (11:15) і Рейзліну (10:15) відповідно.

Загалом у чоловічих змаганнях взяли участь понад 180 спортсменів з семи країн – України, Японії, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Азербайджану та США.

22 транвня 2021 року. Харків. П’єдестал у чоловічій особистій першості на Турнірі Авербаха

Результати:

Шпага жіноча (особисті)Шпага чоловіки (особисті)
1. Влада Харькова (Київ)1. Кокі Кано (Японія)
2. Анастасія Спас (Київ)2. ігор Рейзлін (Київ)
3. Яна Шемякіна (Київ)3. Максим Хворост (Харків)
3. Юлія Свистіль (Львів)3. Нікіта Кошман (Київ)