Головна / новини / змагання / ЛМ Київ 2021: Київські, миколаївські та львівські рапіристи розділили нагороди столичного етапу
ЛМ Київ 2021: Київські, миколаївські та львівські рапіристи розділили нагороди столичного етапу

3-4 березня відбувся київський етап Всеукраїнської дитячої «Ліги Миронюка» з фехтування на рапірах. Впродовж двох днів на доріжках ЦСК ЗСУ юнаки та дівчата змагалися у трьох вікових категоріях. Перше місце у медальному заліку посіли кияни. Вони виграли п’ять золотих нагород з шести можливих, три срібла й сім бронзових медалей. На другому місці представники Миколаєва (1-3-4).


У віковій категорії 2006-2007 р.н. перше місце посіли вихованці столичної ДЮСШ «Армієць» Мілана Степовик та Андрій Черкашин, які у фінальних поєдинках здолали опір інших господарів доріжки Євгенії Лизак (15:10) та Назара Литвинчука (15:12) відповідно. Володарями бронзових нагород серед дівчат стали Єлизавета Богдан (Київ) та Кіра Пронь (Миколаїв), серед юнаків – два Артеми – Левадній (Київ) та Качний (Миколаїв).

У змаганнях фехтувальників 2008-2009 р.н. найкращий результат продемонстрували представники столиці Світлана Бризгалова та Андрій Сімонов, які у своїх вирішальних двобоях перемогли Аглаю Борисову (Київ) й Романа Папішева (Миколаїв) з рахунком 12:10 та 15:10 відповідно. Третє місце посіли у дівчат – миколаївська рапіристка Аліна Олейник та Марина Янко з Києва, у юнаків – столичні армійці Данило Антоненко та Гліб Мухопад.

Єдине золото турніру миколаївцям приніс Ростислав Романюк, який виступав серед учасників 2010 р.н. і молодші. Відзначимо, що півфінальний і фінальний бої проти киянина Олексія Галатіна-Павловського й земляка Андрія Лебедєва відповідно, він виграв одним уколом (10:9). Другу бронзову медаль тут здобув Захар Краснопольський (Київ).

Серед дівчат у віковій категорії 2010 р.н. і молодші перемогу святкувала киянка Вікторія Нічик, яка у вирішальному поєдинку виявилася сильнішою за Варвару Волкову з Миколаєва (10:8). Третю сходинку п’єдесталу розділили ще одна миколаївська рапіристка Іванна Грузевич та Мирослава Думитрюк, яка принесла єдину нагороду цих змагань місту Львів.