Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Ужгород 2022: Ольга Сопіт перемагає в особистій першості й разом з командою!
ЧУ U-23 Ужгород 2022: Ольга Сопіт перемагає в особистій першості й разом з командою!

12-13 листопада спортивний комплекс “Динамо” в Ужгороді приймав чемпіонат України з фехтування на рапірах серед спортсменок до 23 років. Золотий дубль за підсумками двох днів змагань оформила Ольга Сопіт. У суботу 19-річна вихованка ДЮСШ «Армієць» святкувала перемогу в особистій першості, а вчора зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу вже разом з подругами по команді Київ-1 Дарією Миронюк, Анною Тараненко та Світланою Сопіт.

В особистих змаганнях майбутня чемпіонка спочатку виграла п’ять з шести боїв у групі, поступившись лише Ірині Зиряновій, а згодом записала на свій рахунок чотири перемоги в олімпійці, зокрема в 1/4 – над Анною Тараненко (15:8) та в 1/2 – над Дарією Миронюк (14:10). У фінальному поєдинку учениця Алли Миронюк зуміла здолати неабиякий опір миколаївської рапіристки Аліни Полозюк (15:13).

Третю сходинку п’єдесталу з киянкою Дарією Миронюк розділила Маріанна Сизарева з Миколаєва, яка у своєму півфіналі поступилася Полозюк (4:15).

Протистояння столичної та миколаївської шкіл фехтування отримало своє продовження наступного дня у командній першості. Ользі Сопіт і Ко для того, щоб дістатися першого місця, довелося почергово здолати дві команди Миколаєва. У півфіналі киянки взяли гору над другим складом, до якого увійшли Кіра Пронь, Ніколетта Корлат та Анастасія Єрофєєнко (45:29), а у головному поєдинку дня змусили скласти зброю Аліну Полозюк, Маріанну Сизареву, Ольгу Калкутіну та Крістіну Кулік. Відзначимо, що миколаївські рапіристки вели три уколи на екваторі протистояння, але Ольга Сопіт фактично перевернула зустріч, вигравши наступний бій 11:2 й у підсумку привела свою команду до перемоги (43:30).

Відзначимо, що Полозюк таким чином до срібла в особистому заліку додала медаль такого ж ґатунку разом з подругами ко команді й стала дворазовою віцечемпіонкою України U-23.

Бронзу у команді виборов Миколаїв-2, поєдинок якого за третє місце з другим складом столиці став чи не найнапруженішим на турнірі й завершився з рахунком 44:41. 

На останок зауважимо, у змаганнях взяли участь 33 спортсменки з Києва, Миколаєва, Львова та Ужгорода. Турнір проходив із дотриманням усіх вимог правил безпеки із дозволу ОВА Закарпаття.

Рапіра, жінки (особисті)Рапіра, жінки (командні)
1. Ольга Сопіт (Київ)
2. Аліна Полозюк (Миколаїв)
3. Маріанна Сизарева (Миколаїв)
3. Дарія Миронюк (Київ)
1. Київ 1 (Ольга Сопіт, Дарія Миронюк, Анна Тараненко, Світлана Сопіт)
2. Миколаїв 1 (Аліна Полозюк, Маріанна Сизарева, Ольга Калкутіна, Крістіна Кулік)
3. Миколаїв 2 (Кіра Пронь, Ніколетта Корлат, Анастасія Єрофєєнко)