Головна / новини / змагання / ЛМ 2021 Ужгород: Київські шпажисти здобули половину всіх нагород турніру
ЛМ 2021 Ужгород: Київські шпажисти здобули половину всіх нагород турніру

5-6 березня Ужгород приймав етап Всеукраїнської дитячої Ліги Миронюка з фехтування на шпагах «Горець-2021». Впродовж двох днів на доріжках спорткомплексу «Юність» було розіграно вісім комплектів нагород (по чотири у дівчат і юнаків) у чотирьох вікових категоріях.

Половину всіх нагород, 5 з яких золоті, 4 срібні й 7 бронзових, вибороли представники Києва. Другими за кількістю медалей стали львів’яни (0-3-3), а за якістю – хмельничани (2-1-1). Одна золота та одна бронзова нагороди у харківських фехтувальників. У господарів турніру – чотири бронзи.

5-6 березня 2021 року. Ужгород. / Сергія Денисенка, Федерація Фехтування Закарпаття

У віковій категорії 2008-2009 р.н. перше місце посіли харків’янка Мілана Іванова та киянин Костянтин Поляков, які у фіналі здолали опір Аліни Дмитрук зі Львова (6:5) та Василя Гавадзина з Хмельницького (12:7) відповідно. Третю сходинку п’єдесталу серед юнаків розділили кияни Костянтин Богач та Максим Корчук, серед дівчат – Валерія Білоус-Гріджак (Львів) та Валерія Свистун (Київ).

Змагаючись вже серед учасниць 2006-2009 р.н. Свистун виборола золоту нагороду, перемігши у фіналі Вікторію Милявську зі Львова (15:10). Ще одна медалістка першого дня змагань Аліна Дмитрук поповнила свою колекцію бронзою, розділивши третє місце з місцевою шпажисткою Вікторією Свистак. Серед юнаків у цій віковій категорії майже весь п’єдестал виявився київським. Перемогу святкував Максим Перчук, який змусив у фіналі скласти зброю свого земляка Даниїла Лукашова (15:11). Бронзовими призерами стали ще один столичний шпажист Микита Дунаєв та ужгородець Мирон Дурневич.

У змаганнях фехтувальників 2010-2011 р.н. перше місце посіли Емілія Кінчик з Хмельницького та киянин Костянтин Богач, які у своїх поєдинках за золото виявилися сильнішими за столичну шпажистку Маргариту Ангарську (4:3) та Луку Гарбуза зі Львова (10:0) відповідно. Бронзові медалі вибороли Лариса Богдан з Ужгорода та Тетяна Трофименко з Києва, господар доріжки Ілля Барсуков та харків’янин Ростислав Миронюк.

Щодо категорії 2012 р.н. і молодше, то змагання проходили під диктування представниць київського фехтування. Найкращий результат продемонструвала Уляна Таран, яка у вирішальному двобої перемогла Софію Матюшу (10:6). На третій сходинці п’єдесталу розташувалися Анастасія Думанська, а також львів’янка Марта Лунь, яка трішки розбавила гегемонію Києва.

Михайло Гавадзин з Хмельницького святкував перемогу у наймолодшій віковій категорії серед юнаків. Віцечемпіоном турніру тут став киянин Кирило Дригота, який поступився у фіналі 1:10. Бронза у ще одного столичного шпажиста Михайла Махотенка та  хмельничанина Павла Павлова.