Головна / новини / змагання / ЧУ 2021 Харків: Золоті шаблі одеських кадетів
ЧУ 2021 Харків: Золоті шаблі одеських кадетів

4-5 березня на доріжках клубу «Уніфехт» Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна проходив чемпіонат України з фехтування на шаблях серед кадетів. Три золоті нагороди з чотирьох можливих на цих змаганнях вибороли представники Одеської області, вихованці Олександра Васютіна та Микити Столбунова.

Двічі сходив на найвищу сходинку п’єдесталу у Харкові Іван Гайсін. В особистій першості він виграв усі шість боїв у групі, і, як перший номер посіву, впевнено дійшов до фіналу, не пропустивши від жодного із суперників більш ніж дев’ять ударів. Долю поєдинку за золото проти Дмитра Колобаєва з Нетішина визначив один удар, але й той виявився на користь Гайсіна (15:14).  Третє місце в особистих змаганнях розділили Едуард Кашеваров (Миколаїв) та Андрій Сластін (Київ).

4 березня 2021 року. Харків. На п’єдесталі найкращі шаблісти кадетського чемпіонату України. Фото Відділення НОК України в Одеській області

Наступного дня Гайсін виборов ще одну нагороду найвищого гатунку вже разом з товаришами по команді «Одеса 1» Ростиславом Кучеренко, Олексієм Мироновим та Тимуром Терзі. У фіналі вони з рахунком 45:42 перемогли представників «Київ 1» Романа Красновида, Олександра Семенова, Андрія Сластіна, Гліба Столярчука.

Серед дівчат найкращою стала Валерія Моренець-Кубанська, яка у фінальному поєдинку впевнено перемогла Вікторію Коротченко з Миколаєва – 15:9. На третю сходинку п’єдесталу зійшли Дана Баглай (Миколаїв) та Белла Гросул (Київ), які у своїх півфіналах поступилися Моренець-Кубанській (13:15) і Коротченко (11:15) відповідно.

4 березня 2021 року. Харків. На п’єдесталі найкращі шаблістки кадетського чемпіонату України. Фото Відділення НОК України в Одеській області

Єдиний вид програми чемпіонату, в якому одесити залишилися без медалей, це командна першість серед дівчат. Тут золото дісталося команді «Київ 1» у складі Вікторії Галемської, Софії Головкіної, Белли Гросул та Ольги Нечай, яка у фіналі з рахунком 45:41 перемогла шаблісток «Миколаїв 1» Дану Баглай, Вікторію Коротченко, Анжелу Тульчевську. Бронзові медалі, як серед дівчат, так і серед юнаків, виборола команда Вишневого.

Результати змагань:

Юнаки:

Особисті

https://drive.google.com/file/d/1XitBnbJO6-SpxrsD8Fi4pqAozMIjXFwe/view

Командні

https://drive.google.com/file/d/1SuEU2vjBBjVzYJiKC3bPbKBf_KDI6iUi/view

Дівчата:

Особисті https://drive.google.com/file/d/190c30azgyKWTVglmislMbeHPmj1VQk6V/view

Командні

https://drive.google.com/file/d/1IwCsFRN5ZCIbtsgf36x0OXKDZFaOxYvL/view