Головна / новини / змагання / КЧЄ 2022 Новий Сад: Українські шпажисти у п’ятірці найсильніших!
КЧЄ 2022 Новий Сад: Українські шпажисти у п’ятірці найсильніших!

Сьогодні, 7 березня, у місті Новий Сад (Сербія) завершився чемпіонат Європи з фехтування серед кадетів та юніорів. У заключний день змагань Україна була представлена у командній першості шпажистами Даніїлом Мазуром, Андрієм Гуменюком, Антоніо Помченком, та Іллею Чорногодом.

7 березня 2022 року. Новий Сад. Команда українських шпажистів на чемпіонаті Європи / Фото Юрій Мазур

Наші хлопці стартували з переконливої перемоги в 1/16 над господарями доріжки сербами (45:12), а далі взяли гору над Норвегією на чолі з бронзовим призером особистого турніру Александром Малвіком (45:28). У четвірку українців не пустили майбутні чемпіони італійці (35:45). Проте опинившись у нижній частині сітки, наш квартет виграв дві зустрічі – в Естонії (45:37) та Туреччина (45:33) і у підсумку посів високе п’яте місце!

Україна, навіть не маючи можливості виставити повний бойовий склад, завершила чемпіонат Європи у Сербії з двома бронзовими нагородами в активі!  

Спочатку на третю сходинку юніорського п’єдесталу зійшла команда рапіристок Аліна Полозюк, Катерина Буденко, Ольга Сопіт та Крістіна Петрова. А згодом бронзовою медалісткою в особистих змаганнях кадеток стала шпажистка Емілі Конрад. Також відзначимо, що за крок від медалі зупинився шабліст Дарій Лукашенко. У цей надскладний для країни час наші спортсмени та тренери зробили все, аби синьо-жовтий прапор майорів на міжнародній арені! Дякуємо, ви наша гордість!

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шпага, юнаки (командні)
1. Італія
2. Угорщина
3. Ізраїль
…5. Україна