Головна / новини / змагання / КЧЄ 2022 Новий Сад: Українські шпажисти поступаються медалістам
КЧЄ 2022 Новий Сад: Українські шпажисти поступаються медалістам

Сьогодні на чемпіонаті Європи з фехтування серед кадетів, що проходить у місті Новий Сад (Сербія) на доріжку в особистій першості вийшли шпажисти Ілля Чорногод, Даніїл Мазур, Андрій Гуменюк. У цей надскладний для країни час наші спортсмени продовжують робити все, аби синьо-жовтий прапор майорів на міжнародних аренах. Антоніо Помченко, на жаль, не встиг вчасно дістатися місця змагань, проте ми сподіваємося на його допомогу в команді післязавтра!

Усі троє подолали попередній груповий етап: Мазур (5/6, N6), Чорногод (4/6, N34), Гуменюк (3/6, N47). Двоє зуміли дійти до 1/16. Даніїл Мазур, завдяки високому рейтингу пропустивши перший раунд олімпійки, стартував з впевненої перемоги в 1/32 над чехом Йонасом Воллером (15:5). Проте підібрати ключик до наступного суперника майбутнього бронзового призера чемпіонату Александра Малвіка з Норвегії, на жаль, не зміг (11:15).

Андрій Гуменюк на старті туру прямого вибування взяв гору над бельгійцем Ларсом Тохом (15:7), та одним уколом переміг Халіса Ефе Хелібола з Туреччини (15:14), але на його шляху у Топ-16 став італієць Якопо Ріцці (15:6), який у підсумку здобув золото чемпіонату Європи.

Ілля Чорногод в 1/32 програв Емілісу Красіковасу з Норвегії (12:15).

РЕЗУЛЬТАТИ:

Шпага, юнаки (особисті)
1. Якопо Ріцці (Італія)
2. Алон Сарід (Ізраїль)
3. Алек Брук (Великобританія)
3. Александр Малвік (Норвегія)
…18. Даніїл Мазур (Україна)
…29. Андрій Гуменюк (Україна)
…49. Ілля Чорногод (Україна)