Головна / новини / змагання / ЮЧУ 2022 Київ: Нестримна Емілі
ЮЧУ 2022 Київ: Нестримна Емілі

З 29 по 30 січня на доріжках столичного ЦСКА ЗСУ представниці фехтування на шпагах визначали найсильніших в рамках юніорського чемпіонату України. Як і днем раніше серед хлопців Дмитро Микитенко, золотий дубль оформила Емілі Конрад. 14-річна киянка зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу в особистій першості та разом з подругами по команді Києва Олександрою Романовою, Поліною  Кулешовою та Юлією Мукоїд.

У перший день змагань юна чемпіонка виграла усі шість боїв в групі, а потім п’ять в олімпійці. Відзначимо, що долю півфінального поєдинку Емілі проти львів’янки Анни Максименко визначив один укол (10:9). Більш переконливою вийшла її перемога у фіналі над Олександрою Романовою (15:9), яка натомість в 1/2 також з мінімальною перевагою здолала опір Катерини Дзюбан (15:14). Відтак третя сходинка п’єдесталу вийшла повністю львівською.

Цікаво, що це сталося не лише в перший день змагань, а й у другий, коли на доріжки ЦСК ЗСУ вийшли команди. Поступившись одним уколом 44:45 Дніпру-1,  Анна Максименко, Катерина Дзюбан, Валерія Білоус-Гріджак та Єлізавета-Ольга Корнійчук у поєдинку за третє місце змусили скласти зброю Київ-2 (45:37).

Дніпрянки Катерина Ламза, Марія Середа, Софія Сіденко та Марія Євдокимова у фіналі все ж програли 33:41 київській команді на чолі з фіналістками особистої першості Конрад і Романовою.