Головна / новини / змагання / ЮЧУ 2022 Київ: Чемпіонський дубль Дмитра Микитенка
ЮЧУ 2022 Київ: Чемпіонський дубль Дмитра Микитенка

З 28 по 29 січня на доріжках столичного ЦСКА ЗСУ представники фехтування на шпагах розіграли нагороди юніорського чемпіонату України. У чоловіків золотий дубль зробив Дмитро Микитенко, спочатку здобувши особистий чемпіонський титул, а наступного дня зійшовши на найвищу сходинку п’єдесталу разом з товаришами по команді Київ-1 Максимом Микитенком, Антоніо Помченком та Кирилом Мукоїдом.

29 січня 2022 року. Київ. П’єдестал пошани чемпіонату Україні серед юніорів в чоловічій шпазі / dynamovets_fencing

Дмитро Микитенко виграв п’ять з шести боїв у групі й стартував в олімпійці під номером 11, де впевнено вигравши перші два поєдинки – з перевагою в п’ять-шість уколів, забезпечив собі вихід Топ-16. Більш напруженими вийшли наступні дві зустрічі підопічного Івана-Сергія Горецького – проти харків’янина Романа Самойлова (15:13) та Андрія Кузьми із Закарпаття (15:12). Гарантувавши собі нагороду, вихованець ДЮСШ «Динамівець» не став зупинятися на досягнутому. В 1/2 взяв гору над харків’янином Андрієм Опанасенком (15:9), а у фіналі переміг львів’янина Лева Майстренка (15:13).

Третю сходинку п’єдесталу з Опанасенком розділив Даніл Безкоровайний, який у своєму півфіналі поступився Майстренку (7:15). Таким чином на п’єдесталі в особистій першості опинилися представники чотирьох різних регіонів – Києва, Львова, Харкова і Закарпаття.

Наступного дня у командних змаганнях перший склад столиці, а саме Дмитро Микитенко, Максим Микитенко, Антоніо Помченко та Кирил Мукоїд, виграли на шляху до золота чотири поєдинки, і зокрема фінальний проти представників Закарпаття-1. Бронзовий призер в особистій першості Даніл Безкоровайний разом з Андрієм Кузьмою, Даниїлом Бондаревим та Мар`яном-Антоном Горецьким дали гідний бій господарям доріжки, половину зустрічі трималися на рівних і навіть лідирували перед заключним колом (24:23). Проте кінцівка залишилася за киянами (45:37).

На третю сходинку зійшла перша команда столичного «Динамівця». Ілля Гордон, Володимир Курган, Михайло Слюсарев та Олег Шкаровський, програвши у півфіналі майбутнім чемпіонам (36:45), у поєдинку за третє місце виявилися сильнішими за Київ-2 (45:40).